A címvédő besztercebányaiak triplázhatnak a nyitraiak ellen

hoki

A statisztika, a csapatok egészségi állapota és a bukmékerek szorzói alapján sem kell hosszú döntősorozatra készülni a jégkorong Tipsport Ligában. Azaz: minden a címvédő besztercebányaiak mellett szól a nyitraiak elleni finálé mai (18.00) rajtja előtt.

Vegyük csak sorjában: az alapszakaszban ötször találkozott egymással a két gárda, a nyitraiak erejéből egyszer futotta egy döntetlenre, de a hosszabbításban akkor is ők húzták a rövidebbet (6:5, 3:2, 3:2 h. u., 6:3, 3:2). Ha ez nem lenne elég, újabb kilencmeccsnyit is visszalapozhatunk a krónikákban, akkor sem találunk nyitrai sikert. A besztercebányaiak zsinórban 14(!) mérkőzést nyertek meg döntőbeli ellenfelük ellen, akik utoljára 2017. szeptember elején tudták két vállra fektetni a Kosokat (3:2 hosszabbítás után).

Ezúttal viszont inkább a nyitraiak nyomják az ágyat. A csapat egyik legjobbja, Judd Blackwater és Juraj Majdan is kihagyta a zólyomiak elleni elődöntős szériát, amely ráadásul csak a hetedik meccsen dőlt el. A hírek szerint pedig többen is elég komoly fájdalmakkal vállalták a játékot. „Pár napunk most volt, és lehet, hogy néhányan rendbe jönnek a keddi meccsig. Most mutatkozik meg a játékosok jelleme” – próbált meg „ráolvasással” gyógyítani Antonín Stavjaňa, a nyitraiak vezetőedzője.

A besztercebányaiaknál mindenki egészséges, bő keretükkel egyetlen más szlovákiai klub sem versenyezhet, s pihenni is több idejük volt a poprádiak elleni (4:2) sorozat után. „Jót pihentünk, és jól felkészültünk a döntőre. Örülünk, hogy hazai jégen kezdünk, ez volt a célunk, mert otthon nagyon erősek vagyunk” – nyilatkozta Ivan Droppa, a közép-szlovákiaiak másodedzője.

Mindez pedig a fogadóirodák kínálatában is jól tükröződik, a nyitraiak végső diadalára két és félszer nagyobb a szorzó, mint a besztercebányaiakéra. A bukmékerek a címvédő 4:1-es sikerét találják a legvalószínűbbnek.

Ez azt jelentené, hogy a Kosok zsinórban harmadik elsőségüket könyvelnék el, ami legutóbb a kassaiaknak sikerült (2009–2011). A besztercebányaiak összességében az ötödik döntőjüket játsszák sorozatban, ebből eddig kettőt vívtak a nyitraiakkal: 2016-ban utóbbiak nyertek 4:2-re, majd rá egy évre visszavágott a története első diadalát arató piros-fehér együttes, amely azóta sem engedett oda a hokitrónra mást.

Érdekes

A döntő műsora

Április 9., kedd, 18.00:: Banská Bystrica–Nitra

Április 10., szerda, 18.00: Banská Bystrica–Nitra

Április 13., szombat, 18.00: Nitra–Banská Bystrica

Április 14., vasárnap, 19.00: Nitra–Banská Bystrica

Április 16., kedd, 18.00: Banská Bystrica–Nitra

Április 18., csütörtök, 18.00: Nitra–Banská Bystrica

Április 20., szombat, 19.00: Banská Bystrica–Nitra

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?