A BL-győztes füleki tekézőt a Covid sem törte meg

teke
Fülek |

Gallo Erik a teke egyik legnagyobb tehetségének számít. A 21 éves füleki játékos 2018-ban ifjúsági világbajnok lett, tavaly országos junior-bajnoki címet szerzett, idén áprilisban pedig már a Bajnokok Ligája-győzelem is bekerült a gyűjteményébe.

2018-ban ifjúsági (U18-as) világbajnoki aranyérmet szerzett Csehországban. Akkor még a füleki extraligás csapatban szerepelt, most viszont már a Podbrezová csapatát erősíti. Mikor és miért történt a váltás?

Két évvel ezelőtt kerültem Podbrezovára, de a Covid miatt lényegében a mostani az első rendes szezonom. Szerettem volna valamilyen változást, kipróbálni valami mást és újat. Először én írtam nekik érdeklődve, aztán viszont már ők hívtak engem egy beszélgetésre, és azt mondták, nagyon akarnak engem, szívesen látnak. Elmondták, hogy lehetőségem lesz folyamatosan beépülni a csapatba és sok nemzetközi tapasztalatot szerezni.

Sok idejét elviszi a tekézés, hogy az otthonától távoli klubban játszik?

Hetente kétszer utazok, hét közben van egy edzés, aztán hétvégén egy bajnoki. Tőlünk, Fülekről nagyjából másfél óra az út Zólyombrezóra, ami nem olyan vészes.

A teke és a kevésbé népszerű sportok nagyon nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány ideje alatt. Hogy élte meg a korlátozásokat, nem érezte úgy, hogy ez az egész gátolta a fejlődését?

Hát ez az, pontosan ezt éreztem. Ez a szezon sem olyan volt, mint amilyennek elképzeltem, nem minden meccs sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Így is igyekszem mindig kihozni magamból a maximumot, de tény, hogy Covid érezhető nyomot hagyott ezen a sportágon. Remélem, hogy a mostani szezon hátralevő része és a következő évad már probléma nélkül fog zajlani. Még elmaradt mérkőzés is van a programunkban, szóval készülök a következő eseményekre, és bízom benne, hogy a helyzethez képest sikeres lesz a szezon.

Tavaly a járvány közepette is sikerült egy országos szlovák junior (U23-as) bajnoki címet szereznie. Milyen jelentőséggel bír egy ilyen egyéni elismerés?

Ez a díj nagyon sokat jelent számomra. A versenyt a koronavírus-járvány ideje alatt rendezték, és így különösen örülni tudtam a győzelemnek. Eleve annak is örültem, hogy a korlátozások közepette meg lehetett rendezni a tornát.

Április elején újabb fontos diadalnak örülhetett, a Podbrezová ugyanis (története során negyedszer) megnyerte a teke Bajnokok Ligáját, miután a döntőben legyőzte a német Rot-Weis Zerbst csapatát.

A döntőt cserejátékosként éltem meg, de korábban, az előző körökben már játszottam BL-meccset. Egészen más érzés, mint egy sima bajnoki mérkőzésen szerepelni. Van egy kis nyomás, meg izgalom, de az a fontos, hogy mindezzel meg tudjak birkózni a pályán. Bízom benne, hogy még sok ilyen fontos meccset fogok játszani. Ezek a párharcok mindig tele vannak adrenalinnal.

Ez alapján a következő célja valószínűleg az, hogy az ilyen fontos meccseken ne csak tartalékként szerepeljen. Mi az, amit a közeljövőben el szeretne érni?

Ami a jövőmet illeti, szeretnék folyamatosan fejlődni, mert mindig van mit javítani magamon. Vannak céljaim, sok mindent el szeretnék még érni ebben a sportágban. Az az elsődleges célom, hogy napról napra fejlődjek, és akkor jönni fognak az újabb sikerek is.

Profiként meg lehet élni a tekéből?

Nem igazán, a játékosok nagy része dolgozik a sportolás mellett, de én szeretem ezt csinálni, szóval ez nem számít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?