„626 cm-nél sokkal több van bennem”

Vodnyánszká
Dunaszerdahely |

Jócskán megdönthette volna egyéni csúcsát a távolugró Vodnyánszká Renáta a junior-Eb-n, ha nincsenek a belépései. A 19 éves atlétával a számára pechesen alakult, múlt heti jeruzsálemi versenyről és a szombaton rajtoló budapesti vb-ről is szót ejtettünk.

Vodnyánszká remek formában érkezett a korosztályos kontinensviadalra. Júniusban egyéni csúccsal (626 cm) zárta az ob-t, amit Jeruzsálemben jócskán megjavíthatott volna, első két ugrása ugyanis 650 cm körüli volt. A feltételes mód oka, hogy mindkét alkalommal belépett. Harmadik kísérleténél ezért biztosra ment, és vagy 40 centivel a a deszka előtt rugaszkodott el, így viszont csak 596 cm lett a mért eredmény, és a tizenkettes döntő helyett a 23. hely.

A verseny után és azóta is sokat elemeztem az ugrásokat, ezt egyébként mindig így teszem. Minél többet néztem a videót, annál rosszabb érzésem volt, nagyon sajnálom, hogy így sikerült. Olyan formában voltam, mint még soha, és rettentően bántott, hogy ezt nem tudtam megmutatni – mondta lapunknak Vodnyánszká, aki szerint technikailag nem nagyon volt olyan hibája, ami szemet szúrt volna. – Kisebb problémám a deszkafogással volt, amivel pedig nem szokott gond lenni. Ami még szerepet játszhatott, az a ráfutás, amin szezon közben kellett változtatnunk. Négy év után jött a módosítás, arra jutottunk az edzőmmel-anyukámmal, hogy talán még nem volt kellőképp begyakorolva, ezért lehettem pontatlanabb.

Medgyes Renáta és tanítványa-lánya ugyanakkor minden részletre figyeltek a felkészülés során – például a korai izraeli versenykezdésre hangolódva másfél hónapig reggel hattól edzettek.

„A verseny napján hajnali 3-kor keltem, és végig igyekeztem minél gyakrabban árnyékban tartózkodni az óriási melegben. Az Eb-t egyébként sokkal jobban megszervezték, mint az egy évvel korábbi, kolumbiai junior-vb-t. Egyedül a szálláson okozott gondot, hogy helyiek is laknak a hotelben, akik az ünnepnapjukon hangosabbak voltak.

Az egyetemista Vodnyánszká úgy tervezte, az Eb-vel lezárja a szezonját, mert kihozta belőle, amit tudott – csak februártól állhatott edzésbe –, de a Jeruzsálemben történtek átírták a programját.

„626-nál sokkal több van bennem. Ezt elsősorban magamnak akarom bebizonyítani, és még indulok négy versenyen. Mindent ki akarok magamból facsarni – szögezte le a dunaszerdahelyi atléta.

Persze, előbb azért nézőként átruccan Budapestre, hogy a felnőtt-világbajnokságon testközelből figyelhesse a világ legjobbjait – akik között egyszer szeretne ott lenni ő is.

„Megvannak a jegyeink, három napot fogunk a magyar fővárosban tölteni. Sok esélyes van a számomban, és többen is jó formában várják a vb-t. Sosem szokott bejönni a tippem, alighanem most is csak centiken fognak múlni a dobogós helyek. De hogy konkrétumot is mondjak: az első helyhez 7 méter fölötti eredmény fog kelleni szerintem, és a bronzérmest is 690 cm közelébe várom – tette hozzá Vodnyánszká.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?