2019 tragédiái a sportban: Sala balesete, Niki Lauda halála

sala

Több kiváló sportembertől is végső búcsút vettünk 2019-ben. Rájuk emlékezünk összeállításunkkal.

Emiliano Sala

Január 21-én nyoma veszett a La Manche csatorna felett annak a magánrepülőnek, amely a Nantes-ból Cardiffba igazolt Emiliano Salát szállította. Sala a gépről küldött egy üzenetet egy barátjának, amiben úgy fogalmaz, a gép „mintha szét akarna esni”. A gép a vízbe zuhant, a futballista holttestét csak hetekkel később találták meg. A nyomok arra is utalnak, hogy a gépen utazók szénmonoxid-mérgezést kaphattak.

Id. Cesar Blackman

A panamai futballvilágot és a DAC közösségét is megrázta áprilisban a hír, hogy fegyveres támadók több lövéssel megölték id. Cesar Blackmant, a DAC védőjének édesapját. Az egykori futballistán és edzőn a gyors kórházba szállítás ellenére sem tudtak segíteni. A sárga-kékek Blackmanéknek ajánlották a következő, Sereď elleni idegenbeli 5:0-s győzelmüket.

Niki Lauda

Május 20-án, 70 éves korában elhunyt a Forma–1 egyik legnagyobb alakja, Niki Lauda. A háromszoros világbajnok a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért az F1-ben. 1976-ban a Nürburgringen ütközése után életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, de túlélte a balesetet, és visszatért a versenypályára. Visszavonulása után sem szakadt el a sportágtól, tanácsadó, csapatmenedzser és szakkommentátor is volt. Az egész sportvilág gyászolta.

Szívós István

November 10-én, életének 72. évében elhunyt Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó. Négy olimpián vett részt, és mind a négyszer érmes lett. A montreali bajnoki cím mellett az 1972-es müncheni olimpián ezüst-, az 1968-as mexikóvárosi és az 1980-as moszkvai nyári játékokon pedig bronzérmet nyert a csapattal. Emellett világ- és kétszeres Európa-bajnok volt.

Gordon Banks

Igazi kapuslegendát veszített el a futballvilág február 12-én, amikor 81 éves korában elhunyt Gordon Banks. A 73-szoros válogatott angol kapus legemlékezetesebb megmozdulása az 1970-es vb-hez kötődik, amikor Pelé fejesét nagy bravúrral tolta szögletre.

Anthoine Hubert

2014 óta először történt halálos baleset Forma–1-es veresenyhétvégén: az idei belga nagydíjon a Forma–2-es futamon a pálya egyik leggyorsabb pontján kialakult tömeges karambolban a francia Anthoine Hubert halálos sérüléseket szenvedett. A 22 éves pilóta tavaly F3-as bajnok volt.

Lennart Johansson

Idén júniusban, 89 éves korában elhunyt Lennart Johansson, aki 17 éven át, 1990-től és 2007-ig irányította az Európai Labdarúgó-szövetséget. Ő volt az, aki a Bajnokcsapatok Európa Kupáját átalakította Bajnokok Ligájává, amelyben már nem csak az egyes országok bajnokai indulhattak.

Charlie Whiting

Három nappal az idei F1-es szezon rajtja előtt, március 14-én váratlanul elhunyt Charlie Whiting, a Száguldó Cirkusz 66 éves versenyigazgatója. Ezt a posztot 1997 óta töltötte be, feladatai közé tartozott a futamok elindítása, és a technikai bizottságot, valamint a pályák biztonságát felügyelő bizottságot vezette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?