128 nap után győzött ismét otthon az STK

somorjai focisták
Somorja |

Remek meccset látott a közel négyszáz néző a Pomléban. A II. fociliga 8. fordulójában a liptószentmiklósiak többször is eltalálták a felső lécet, illetve a kapufát, de a három pontot a remekül küzdő és a fantasztikusan védő Veszelinov Dániellel pályára lépő somorjaiak szerezték meg. Az STK 3:1-re győzött, hazai pályán 128 nap után volt sikeres.

Nem jó előjelekkel várták a somorjaiak az újabb bajnoki találkozót. Négy meccse nyeretlenek voltak, sőt, hazai pályán ebben az idényben még nem győztek. Ezen felül sérülés miatt kiesett a hazai csapat három erőssége: Nagy Péter, Lukáš Szabó és Juraj Pančík. A Pomléba pedig azok a liptószentmiklósiak látogattak, akik tavaly estek ki a Fortuna Ligából, és idén a feljutást tűzték ki célul.

A papírformának megfelelően zajlottak az első percek. A vendégek irányítottak és két nagy helyzetet is kidolgoztak. Azonban mindkettőt azonban hárította Veszelinov Dániel. A 18. percben először veszélyeztettek a hazaiak, és Szolgai Máté remek jobb oldali beadása után Stanislav Olejník közelről megszerezte a vezetést.

A liptószentmiklósiak igyekeztek egyenlíteni, de Veszelinov varázsolt. Még szünet előtt Lukas Leginus tört be a tizenhatosba, Erik Jendrišek szabálytalankodott vele szemben, és a megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette.

,,Mosolyogtam magamban, amikor a meccs előtt láttam, hogy Jendrišek lesz az oldalamon. Hisz kisgyerekként nagyon sokszor a tévé előtt figyeltem őt a válogatottban, drukkoltam neki. Sosem felejtem el a gólját a Sparta-stadionban a cseh válogatott ellen. Számomra ez plusz motiváció volt, hogy ilyen nagy játékos ellen léphettem pályára. Ugyan van egy íratlan szabály, hogy az a focista, aki ellen szabálytalankodtak, ne végezze el a büntetőt, én biztos voltam magamban. Az edzésen ugyanis az összes tizenegyest értékesítettem. Örülök, hogy ma a meccsen is így volt. A gólom, illetve a győzelmünk nagyon sokat jelent számomra és az egész csapatnak – mondta lapunknak Lukas Leginus.

A fordulás után előbb Matej Draško-Bjekič fejelt mellé, majd Damian Kachút remek jobb oldali elfutása után a Győrből érkezett Hanzli Péter kilőtte a bal sarkot. Fölényben játszottak a vendégek, akik a továbbiakban négyszer találták el a kapufát, illetve a felső lécet. Sok helyzetüket a fantasztikus Veszelinov Dani hárította. Amikor már úgy tűnt, hogy kapott gól nélkül hozza le a találkozót, egy kihagyás után Adrián Macejko szépített. A remek magyar kapus 205 perc után kapott gólt. A lefújás után a somorja B-közép ,,Dani, Dani rigmussal köszönte meg fantasztikus teljesítményét.

,,Nagyon örülünk a három pontnak, nagyon régen vártunk erre a sikerre. Tovább kell építkeznünk, keményen dolgoznunk, hogy jöjjenek a további sikerek. Kicsit bosszant, hogy az utolsó másodpercekben gólt kaptunk. Ez figyelmeztető a következő meccsekre, hogy egészen a hármas sípszóig kell koncentrálnunk– nyilatkozta az Új Szónak Veszelinov, aki nagyra értékeli, hogy Somorján rendszeresen véd. A dunaszerdahelyi kapusnak nagy érdemei vannak, hogy az elmúlt két meccsen az STK négy pontot szerzett.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?