Online kiadás összes híre

2014. augusztus 1., péntek 20:42

Szerkesztőségi állásfoglalásban sürgette az Európai Uniótól a Magyarországnak szánt európai uniós infrastrukturális támogatások csökkentését, valamint Budapest szavazati jogának felfüggesztését a The New York Times című amerikai lap pénteken az internetes oldalán.

2014. augusztus 1., péntek 19:58

Átlátszó egér segíthet az emberi szervezet gyógyításában. Az egeret, amelynek a szövetei mellett a szervei is átlátszóak, amerikai tudósok hozták létre. A kutatók remélik, hogy az egér vizsgálatával hozzájárulnak az emberi betegségek és vírusok elleni harchoz - olvasható a The Independent brit napilap honlapján.

2014. augusztus 1., péntek 19:48

Kísérleti jelleggel speciális bokaperecek viselésére kötelezik a visszaeső ittas bűnelkövetőket Londonban - számolt be róla a BBC News. Az új készülékek az izzadságban található alkohol mértékét mérik. A kezdeményezés lehetőséget ad a bíróságoknak arra, hogy a visszaesőként ittas állapotban bűncselekményeket elkövetőek négy hónapra eltilthassák az alkoholtól.

2014. augusztus 1., péntek 19:20

Csaknem négyszázezer dollárért kelt el az a bokszkesztyű, amelyet Muhammad Ali, a profi ökölvívás élő amerikai legendája az "évszázad mérkőzésén" viselt. Az árverésen egy névtelenül licitáló gyűjtő 388 375 dollárért szerezte meg az ereklyét.
 

2014. augusztus 1., péntek 18:54
Los Angeles |

Elárverezik Michael Jackson farmját. A Neverland névre hallgató birtok akár 50 millió dollárért találhat új tulajdonosra - írja a Telegraph. A birtok jelenleg egy befektetési cég tulajdonában van, amely 2008-ban vette meg az ingatlant 23,5 millió dollárért az akkor komoly adósságot felhalmozó popsztártól.

2014. augusztus 1., péntek 18:50

Az alábbiakban ismertetjük a KENO10 pénteki húzásának nyerőszámait, emelkedő számsorrendben:

2014. augusztus 1., péntek 18:21
/Budapest |

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és a hatóság félrevezetésének vétsége miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan bántalmazta feleségét, és összevarrta a nő száját.

2014. augusztus 1., péntek 17:50

Imával vettek jelképes búcsút algériai mecsetekben pénteken az előző heti légi katasztrófa áldozataitól, miközben a hatóságok szerint a holttestek azonosítása akár évekbe is telhet.

2014. augusztus 1., péntek 17:45
Conakry |

Gyorsabban terjed az eddig több mint hétszáz ember halálát okozó Ebola-vírus Nyugat-Afrikában, mint ahogy a megfékezésére irányuló erőfeszítések haladnak - figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteken, az érintett országok elnökeivel folytatott guineai találkozója után.

2014. augusztus 1., péntek 17:31

Alacsonyabb összegeket igényelhetnek a következő tanévben a tanárok és a diákok az Oktatástámogatási Alapból (Fond na podporu vzdelávania).

2014. augusztus 1., péntek 16:46
Jeruzsálem |

Palesztin fegyveresek izraeli katonákat támadtak meg egy alagútban pénteken a Gázai övezetben, és feltehetően elfogtak közülük egyet egy izraeli katonai szóvivőnek a Twitteren megjelent közlése szerint. Az eset az izraeli közlés szerint a pénteken meghirdetett háromnapos tűzszünet kezdete után nem sokkal történt Rafah város közelében. Két másik izraeli katona életét vesztette az alagútban. A tűzszünet az incidenst követően összeomlott.

2014. augusztus 1., péntek 16:40

Jó lenne, ha a májteszt ismét a preventív orvosi kivizsgálások része lenne; Amőba a szemben? Könnyen előfordulhat!; A korai gyógyszeres kezelés sem állítja meg a HIV-vírust, ha...

2014. augusztus 1., péntek 16:17

Raktárépületbe csapódott egy kisrepülőgép az észak-németországi Brémában. A balesetben két ember meghalt - közölték a hatóságok pénteken.

2014. augusztus 1., péntek 15:55

Viharveszélyre, özönvízszerű esőre, erős, néhol viharos szélre figyelmeztet a szlovák meteorológiai szolgálat (SHMÚ), amely szinte az egész országra másodfokú viharjelzést adott ki.

2014. augusztus 1., péntek 15:44

Azoknak a munkanélkülieknek, akik külföldön váltak állástalanná, általában abban az országban kellene igényelniük a munkanélküli-segélyt, amelyikben utoljára dolgoztak.

2014. augusztus 1., péntek 15:32

A Krím szuverenitásáért cserébe az ukrán energiaellátás biztonságát garantálná az a megállapodás, amelyről titokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár tárgyalt a hónapok óta húzódó ukrán válság békés megoldása érdekében - írta a titkos alkut ismerő forrásokra hivatkozva a The Independent című brit napilap.

2014. augusztus 1., péntek 14:50

Elmenekült a börtönbüntetés elől Ján Friča. A 44 éves férfi ma vonult volna börtönbe, ám a rendőrség tájékoztatása szerint nyomtalanul eltűnt.

2014. augusztus 1., péntek 14:30

V. liga, Nyugat-Szlovákia, Keleti csoport – őszi menetrend:

2014. augusztus 1., péntek 14:03

Sikerült pénteken is eljutnia a maláj utasszállító kelet-ukrajnai becsapódásának helyszínére a katasztrófa okait vizsgáló és a holttestek után kutató nemzetközi szakértői csoportnak - közölte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

2014. augusztus 1., péntek 13:42
Pozsony |

Gál Gábor, a Híd képviselője támogatja a Volt Hírszerző Tisztek Szövetségének (ABSD) javaslatát, amely szerint kivonnák a minisztériumok felügyelete alól a lehallgatásért felelős egységeket, és egy teljesen különálló, új hivatalba rendelnék őket. 

Oldalak