Belehalt sérüléseibe a férfi, aki felgyújtotta magát a Donald Trump elleni per helyszínéül szolgáló New York-i bíróság előtt

Belehalt sérüléseibe a férfi, aki felgyújtotta magát a Donald Trump elleni per helyszínéül szolgáló New York-i bíróság előtt

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki felgyújtotta magát a Donald Trump volt amerikai elnök elleni büntetőper helyszínéül szolgáló bíróság épülete előtt – közölte a New York-i rendőrség szombaton.

A férfi péntek délután fél kettő körül a bíróság előtti Collect Pond parkban elővett egy köteg röpiratot összeesküvés-elméletekkel, szétszórta őket a parkban, majd gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta magát.

A férfi, aki a rendőrség szerint nemrég érkezett Floridából, úgy jutott be a parkba, hogy nem haladt át semmilyen biztonsági ellenőrzőponton.

New Yorkban Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat Donald Trump ellen egy évvel ezelőtt.

A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek szántak hallgatási pénzként. Azt akarták, hogy a nő ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról: a 2000-es évek elején ismerte az akkor még csak üzletember Donald Trumpot.

A vádiratban 34 rendbeli bűncselekmény szerepel, ami hosszú börtönbüntetést vonhat maga után.

A per tárgyalása hétfőn azután indulhatott meg, hogy a New York-i fellebbviteli bíróság a múlt héten elutasította a halasztásra vonatkozó kérelmet, amelyet Donald Trump jogi képviselői nyújtottak be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?