Woody Allen Párizsban forgatná utolsó filmjét

dddddd

A New York-i rendező, aki egy ideje előszeretettel választ európai városokat filmjei helyszínéül, legutóbbi produkciója, a 2020-as Rifkin fesztiválja franciaországi bemutatójának kapcsán azt nyilatkozta, hogy következő filmjét Párizsban tervezi forgatni.

Woody Allen erről a Le Journal du Dimanche nevű francia napilapnak mesélt. A tervek szerint a 86 éves rendező szeptemberben látna munkához a francia fővárosban, melyhez francia színészeket kér majd fel. Egyelőre azonban nem árulta el, honnan szerzi a szükséges anyagi forrást a filmhez. Míg a rendező azt állította, hogy a forgatás anyagi háttere már biztosítva van, egy, a projekthez közel álló forrás úgy nyilatkozott, ez nincs még így. A forgatás költségeit 10 millió dollárra saccolják.

Néhány francia színészt már felkerestek a projekt kapcsán, a teljes szereplőgárdát pedig akkor mutatják majd be, amint ismert lesz a forgatás pontos dátuma.

A rendező szerint a film a 2005-ös Match Pointhoz hasonlóan egyfajta „mérgező romantikus thriller” lesz. Woody Allen szívesen emlékszik vissza a 2010-es Éjfélkor Párizsban forgatására, mely annak idején a legjobb forgatókönyvért kijáró Oscar-díjat vitte el. „Imádom azt a várost, gyakran járok oda, és minden alkalommal varázslatos helyeket fedezek fel” – mondta a rendező, aki azt is elárulta, hogy lánya, Manzie Tio jelenleg is Párizsban tartózkodik az Emily Párizsban forgatásának kapcsán.

Ahogy arról már előzőleg is említést tett, Woody Allen úgy gondolja, a tervezett projekt – mely az ötvenedik filmje lenne – lehet majd pályája utolsója. A szexuális visszaéléseivel kapcsolatos vádjai miatt Woody Allent jobbára már száműzte a filmipar: a Rifkin fesztiválját például, mely egy amerikai házaspár történetéről szól, akik részt vesznek a baszkföldi San Sebastianban a nemzetközi filmfesztiválon, több országban csupán korlátozottan hajlandóak vetíteni a forgalmazók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?