Visszadobták Bulgária nevezését

x
Los Angeles |

Az amerikai filmakadémia visszautasította a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára Bulgária által benevezett, Anya című filmet arra hivatkozva, hogy abban a párbeszédek több mint 50 százaléka angol nyelvű.

A deadline.com szerint a film készítői még a nevezés előtt érdeklődtek az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiánál (AMPAS) arról, pontosan milyen feltételekhez kötik egy idegen nyelvű film indítását a megmérettetésen. A testület válaszában azt közölte, hogy az angol és nem angol nyelvű párbeszédek időtartama alapján döntik el, mely filmek számítanak több mint 50 százalékban idegen nyelvűnek, és ettől függ, hogy indulhatnak-e a kategóriában. A bolgár film alkotói csapatának két tagja – egymástól függetlenül – ezt követően stopperórával lemérte az angol és a nem angol nyelvű párbeszédek hosszát. Egyikük mérése szerint a bolgár, szuahéli és maszáj nyelven folyó párbeszédek időtartama 30 másodperccel meghaladja az angol nyelvűt, a másik mérés pedig még hosszabb, 1 perc 35 másodperces különbséget mutatott az idegen nyelvű szövegek javára. Mivel ennek alapján biztosak voltak abban, hogy Zornica Szofija rendezőnő filmje megfelel az előírásoknak, szeptemberben benevezték az alkotást a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára. A visszautasítás után a bolgár jelölőbizottságnak október 3-ig van lehetősége másik filmet jelölni.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az akadémia a párbeszédek aránya miatt elutasított egy nevezést: két éve Deepa Mehta kanadai rendező Funny Boy című filmjét dobta vissza a testület hasonló okokból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?