Vasárnap református Világosság a Pátria rádióban

<p>A Pátria rádióban november 25-én 8.05-kor kezdődő Világosság református egyházi műsor fő témája: boldogság Krisztusért szenvedni.</p>

Beszélgetés hangzik el a rimasimonyi lelkipásztori  beiktatásról, valamint szó lesz a kisóvári templom felújításáról is.

Ne háborogjunk a  szenvedés miatt, hanem inkább örüljünk annak és dicsőítsük érte Istent, írja Péter apostol. De vajon mi hogyan viszonyulunk ehhez? Szeretünk-e szenvedni? Erről szól igehirdetésében Erdélyi Zoltán perbetei lelkipásztor. Gál László egy éve szolgál Rimasimonyiban, korábban a komáromi gyülekezet beosztott lelkipásztora volt. Az egyházközség presbitériuma június 24-én hívta meg a gyülekezet élére.  A Zsinati Tanács jóváhagyása után, szeptember 30-án választották meg az anyaegyházközségbe, majd októberben ünnepi istentisztelet keretén belül be is iktatták hivatalába. Ennek apropóján beszélgetünk vele. A napokban fejeződött be a kisóvári református templom külső felújítása, amelyhez anyagi támogatást nyújtott a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Közalapja is. A mindössze hat tagot számláló gyülekezetnek óriási áldozatvállalást kellett hoznia, de mások is hozzájárultak anyagiakkal a munkálatok mielőbbi befejezéséhez. Kiss Gyula megbízott gondok ad tájékoztatást az elvégzett munkákról. A műsorban lesznek további egyházi hírek, és kiértékelik a bibliaismereti versenyt. A szerkesztő-műsorvezető Iski Ibolya. A Világosság egyházi műsor a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Sola Rádió honlapján is meghallgatható november 26-tól. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?