Újabb sztárok mondtak igent a Sziget fesztiválra

dd
Budapest |

Közép-Európa legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiválja két év kényszerpihenő után idén augusztusban ismét dübörögni készül. Az eddigi, kicsit sem unalmas fellépőlista ma reggel újabb nevekkel bővült.

A korábban bejelentett negyven fellépő (köztük Dua Lipa, az Arctic Monkeys, a Kings of Leon vagy a Bastille) mellé újabb, mintegy harminc előadó koncertje került a programba.

A legerősebb közönségmágnes talán Justin Bieber, akinek tavalyi, Justice című albumát már a kritikusok is komolyan vették, és akiről azt is tudjuk, hogy 2023 márciusában a budapesti Papp László Budapest Sportarénában fog koncertet adni a kielégítethetetlen rajongók örömére.

Egy másik hallgatói réteghez szól az ausztrál Tame Impala, amelyet zenekarként jegyez a szakma, valójában azonban egyetlen ember, a szupertehetséges Kevin Parker agyából pattannak ki az ötletek. Parker és zenészei egyébként már jártak a Sziget Fesztiválon, 2013-ban dugig megtöltötték az A38 sátrat. Kíváncsian várjuk, felküzdik-e magukat idén a nagyszínpadra.

Calvin Harris szintén visszajáró vendég, neki az elektronikus zenére topogók tábora fog leginkább örülni, vélhetően ismét a nagyszínpad előtt, mert ennél alább még nem adta a Szigeten a brit DJ.

A brit szigeteken méltó villámkarriert futott be tavaly Sam Fender dalszerző-előadó, akitől sokan az indie-rock újjáélesztését várják. Meglátjuk, sikerül-e neki ez a beavatkozás a multinacionális Sziget-közönség előtt.

Friss albummal, a 2021-ben megjelent Therapy című anyaggal érkezik a szintén brit Anne-Marie, továbbá Holly Humberstone, valamint a német ütősökből és fúvósokból álló techno csapat, a Meute is. A további neveket már csak távirati stílusban tudjuk felsorolni itt és most: Steve Aoki, Nina Kraviz, a Milky Chance, Bad Gyal, a Channel Tres, a szintén visszatérő Kensington, az Ofenbach, Mezerg, Noga Erez, Seth Troxler, Kölsch, Folamour, Role Model, Cate Le Bon, Tourist, Myd, Remi Wolf, Alfie Templeman, Kid Francescoli, Denis Sulta & Mella Dee, illetve a Dirtyphonics.

A Sziget fesztivált augusztus 10-től 15-ig rendezik az Óbudai Hajógyári-szigeten.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?