Russell Crowe rocksztárt alakít Glastonburyben

rr

Nagy-Britannia első számú nyári rockfesztiváljára hivatalosan már elfogytak a jegyek, de aki hajlandó mélyebbre nyúlni a pénztárcájába, még elcsíphet néhányat a különböző „viszonteladóktól”. A Glastonbury Fesztivál fogalom, ott  fellépni mindenkinek dicsőség és megtiszteltetés – legyen az profi zenész vagy hollywoodi filmsztár.

Ez utóbbiak közül Russell Crowe lesz az első, aki saját zenekarának élén énekelheti el saját dalait ezen a patinás fesztiválon, amelyre nemcsak Európa figyel, hanem az egész világ zeneipara. Az ausztrál színész, aki a Gladiátor főszerepével írta be magát a filmtörténetbe, de korábban is számos filmben bizonyította képességeit – a kritikusok az Egy csodálasos elmét, illetve az 1997-es L.A. Confidentalt emelik ki, amely magyarul a Szigorúan bizalmas címet kapta –, sokáig titkolta zenei ambícióit. Pár éve azonban a nyilvánosság előtt is egyre gyakrabban ragad gitárt és fakad dalra. Tavaly mi is beszámoltunk arról, hogy a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon nagy sikerű  koncertet adott. Glastonbury azonban más tészta.

A fesztivál honlapján, illetve a közösségi oldalakon az utóbbi három napban rajongók ezrei fejtették ki véleményüket a fellépés kapcsán. Sokan úgy vélik, a fesztivál szervezői növelni akarják a nézőszámot egy hollywoodi sztár szerepeltetésével, mások szerint bárki lehet rockzenész, aki érez magában tehetséget, és mindenkit meg kell hallgatni, mielőtt ítélkezünk felette. Egy harmadik vélemény is gyakran febukkan, és szerintünk ez a nyerő: a fesztiválszervezők elsősorban az előadók népszerűsége alapján állítják össze a programot, vagyis azt nézik, ki mekkora követőtáborral büszkélkedhet a közösségi médiában, illetve hányan streamelték a Spotifyon. Ez alól a Glastonbury sem kivétel.

Russell Crowe zenekara egy kisebb, akusztikus színpadon lép majd fel (olyan sztárok mellett, mint Tanita Tikaram, a Gipsy Kings vagy Bernard Butler, a Suede gitárosa), vagyis nem Piramis színpad néven futó nagyszínpad felhozatalába „rondítanak bele”. A hollywoodi színész egyébként maga tette közzé a jó hírt közösségi oldalán, vagyis a fesztivál szervezői nem tulajdonítottak neki kiemelt jelentőséget. Az utóbbi hetekben folyamatosan potyogtatják a neveket a június 26–30. között zajló fesztivál húzóneveit illetően – a jegyek még azelőtt elfogytak, hogy a Piramis színpad felhozatala összeállt volna. Eddig Dua Lipa, a Coldplay zenekar, Avril Lavigne, SZA, Shania Twain, Little Simz, Burna Boy, PJ Harvey és Cyndi Lauper kapta a legtöbb lájkot a bejelentett headlinerek közül, de az elkövetkező napokban vélhetően Russell Crowe rajongói is aktivizálják magukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?