RÖVIDEN

Újabb letartóztatás Tupý-ügyben
Pozsony. A fővárosi alvilág megpróbálta megfélemlíteni Tupý-gyilkosság egyik koronatanúját, emiatt Karol P. alvilági figurát tegnap őrizetbe vették. A férfi azt követelte a tanútól, hogy vonja vissza vallomását, különben megöli.

Újabb letartóztatás Tupý-ügyben

Pozsony. A fővárosi alvilág megpróbálta megfélemlíteni Tupý-gyilkosság egyik koronatanúját, emiatt Karol P. alvilági figurát tegnap őrizetbe vették. A férfi azt követelte a tanútól, hogy vonja vissza vallomását, különben megöli. A pozsonyi járásbíróság javaslatot nyújtott be a férfi vizsgálati fogságba vételéről. Karol P. neve nem ismeretlen a rendőrség előtt, ugyanis őt gyanúsítják egy 2004-ben elkövetett gyilkossággal is. (akt.)

Az ügyvéd felel az ingatlaneladásért

Pozsony. Kizárólag ügyvédek és jegyzők írhatnak ezentúl ingatlan adásvételi szerződéseket. A polgári törvénykönyv tegnapi módosítása alapján az ügyvédek fognak felelni a szerződések tartalmáért is. Štefan Harabin igazságügyi miniszter szerint az intézkedés rendet tehet az ingatlanpiacon, sok esetben ugyanis a tulajdonosok tudta nélkül adnak túl lakásokon, házakon, főleg amikor azok hosszabb ideig nem tartózkodnak otthon. A miniszter szerint ha bebizonyosodik, hogy az ügyvéd hibájából vesztette el valaki az ingatlanját, akkor ő felelne a következményekért. A későbbiekben tervezik bevezetni, hogy ingatlanátírás után a kataszteri hivatal értesítést küldjön a tulajdonosnak. (SITA)

STV3, a hétórás sportcsatorna

Pozsony. Tegnap a kormány 91 millió koronát hagyott jóvá a Szlovák Televízió sportcsatornájának elindítására. Augusztus 8-án, a pekingi olimpiai játékok megnyitójával egy időben indul a műholdas csatorna. Az STV3 kezdetben napi hét órát fog sugározni, délután öttől éjfélig. Tomáš Czwitkovics médiaelemző ezt az idősávot nem tartja éppen megszokottnak, hiszen már nincs televízió, amely ne sugározna délelőtt. „De beválhat ez az idősáv is, hiszen a célközönség főleg férfiakból áll, és délután, munka után nézhetik a sportcsatornát” – mondta lapunknak az elemző. Kérdéses viszont, hogy van-e igény még egy ilyen csatornára, hiszen már számtalan létezik, e téren telített a piac. Czwitkovics szerint esélyt kell adni az új adónak, de hozzátette, az STV által készített felmérések szerint a nézők jobban örültek volna egy tematikus hírcsatornának vagy dokumentumfilmeket sugárzó adónak. „Rövid idő alatt megmutatkozik majd, hogy az STV3 fel tudja-e venni a versenyt más sportcsatornákkal” – boncolgatta a prognózisokat Cwitkovics. (juhos)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?