Rómeó lesz a színpadon Tom Holland

dd
London |

Tom Holland májusban színpadra lép a londoni West Enden Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának férfi főszerepében.

A most 27 éves brit színész 16 évesen lett világszerte ismert a Lehetetlen című, igaz történeten alapuló katasztrófafilmnek köszönhetően, amelyben Naomi Watts és Ewan McGregor partnere volt. Alakításáért elnyerte az év fiatal brit színészének járó London Film Critics Circle díját. Ezután döntött úgy, hogy hivatásos színész lesz. Jöttek sorban a filmszerepek, 2015-ben pedig a Marvel-univerzum is felfedezte őt. Elsőként az Amerika kapitány: Polgárháború című szuperhősfilmben tűnt fel Pókemberként, amiért 2017-ben kiérdemelte a BAFTA Rising Star díját. Később ő lett a legfiatalabb színész, aki főszereplőként játszotta el Pókembert a Hazatérésben , illetve annak folytatásaiban (Pókember: Idegenben, Pókember: Nincs hazaút). Ezek a filmek egyenként több mint egymilliárd dolláros bevételt termeltek, utóbbi 2021 legnagyobb kasszasikere lett. Ő játszotta A zsúfolt szoba című minisorozat főszerepét is. A pszichothriller forgatása után, tavaly júniusban bejelentette, hogy rövid szünetet tart, mert mentálisan nagyon megviselte a szerep. A Rómeó és Júlia lesz az első munkája a közlemény óta.

Színpadon eddig csupán egy produkcióban szerepelt: tizenkét évesen bekerült a Billy Elliott című musicalbe – előbb csak egy mellékszerepre, később azonban övé lett a címszerep, amelyet 2010-ig játszott.

A Rómeó és Júliát Jamie Lloyd rendezi, aki legutóbb Andrew Lloyd Webber Alkony sugárút című musicaljét állította színpadra Nicole Scherzingerrel. A rendező a világ egyik legjelentősebb, legizgalmasabb ifjú színészének nevezte Hollandot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?