Rangos díjat nyert M. Nagy László

Helemba/Budapest |

<p>Speciális díjat nyert M. Nagy László Kék pillangó című diaporámája az 1. Magyar Független Speciális Filmszemlén. A rendezvény fővédnöke Törőcsik Mari volt.</p>

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület első alkalommal rendezte meg a Magyar Független Speciális Filmszemlét. A kezdeményezés célja az értelmi fogyatékossággal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek integrációjának és elfogadásának elősegítése. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület célja, hogy összehozza a sérült alkotókat a civil függetlenfilmesekkel, hogy együtt, egy eszközzel és egy filmvásznon mutathassák be filmjeiket. A szemle zsűrije (Radványi Katalin egyetemi tanár, Janisch Attila filmrendező és Kulcsár Tamás filmrendező) külön szekcióban értékelte az értelmi fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók és a civil függetlenfilmesek sérültek világáról szóló filmjeit. A szemlére 42 film érkezett több mint hat óra játékidővel. A zsűri a megosztott nagydíj mellett több különdíjat osztott ki. Az egyiket M. Nagy László helembai fotós kapta. „Fotóriporterként több érdekes helyen megfordultam, de nem volt lehetőségem hosszabb időt eltölteni egy-egy helyszínen. Nyugdíjba vonulásom óta több időm jut arra, hogy elmélyedjek a témákban. Hosszabb ideje motoszkált bennem a gondolat, hogy jó lenne diaporámát készíteni az ipolytölgyesi szociális otthon lakóiról. Hosszú napokat töltöttem velük, nagyon intim pillanatokat is sikerült rögzítenem” – nyilatkozta lapunknak M. Nagy László. A zsűri a film kapcsán éppen az intimitást emelte ki, nagyra értékelve a közeli portrék átütő erejét. M. Nagy László aktív éveiben a Nő, a Štart és a Šport munkatársa volt. A szlovákiai magyar írókról készített fotósorozata és számtalan kiállítása révén nem csak Szlovákia-szerte vált ismertté. Neve Magyarországon is a minőség védjegye. Munkáját több rangos elismeréssel díjazták.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?