Programtár: Ahova Önt is várják

esszencia

Az elkövetkező napok kulturális ajanlatát mutatjuk.

Kepes András Komáromban

Akarsz róla beszélni? címmel tart előadást Kepes András Komáromban. Kepes András saját élete, egykori televíziós műsorai (főként a Desszert, az Apropó és a Különös történetek), valamint írói munkássága során szerzett tapasztalatai alapján mesél a beszélgetés és a történetmesélés tanulságairól.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont: március 10., csütörtök 19.00
Belépő: 10 euró

 

A Zichy Szín-Műhely előadása Kassán

Egressy Zoltán Gordiusz című karantén-komédiáját játssza a Zichy Szín-Műhely Kassán, a Thália Színházban Gubík Ági, László G. Attila és Fekete Linda szereplésével. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz. A darabot Egressy Zoltán a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el, melyet a Zichy Szín-Műhely felkérésére átdolgozta, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték már klasszikus színházi keretek között is látható.

 

Helyszín: a kassai Thália Színház
Időpont: március 11., péntek 19.00
Belépő: 9 euró

 

A Csali Gyermek Néptáncegyüttes Somorján

A Szép jelen, szép csillag című műsorát mutatja be a Csali Gyermek Néptáncegyüttes Somorján. Összesen 160 gyermek részvételével a Csali négy korcsoportja lép fel. A zenei kíséretet a KultúrDeform zenekar szolgáltatja Lakatos Áron vezetésével. A műsort Dóczé Mónika rendezte.


Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont:
március 12., szombaton 17.00 és 19.00
Belépő 3 euró

 

A Sendergő Néptáncegyüttes bemutatója Ipolyságon

A Húros-Páros című műsorát mutatja be a Sendergő Néptáncegyüttes Ipolyságon, közreműködik a Húros Banda, Szabó Mátyás és a Pósfa Zenekar. Az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttes 2013-ban alakult. Jelenleg több mint ötven 8-17 éves korosztályú gyermek látogatja. Fennállása óta számos alkalommal szerepelt sikeresen különböző rangos fesztiválokon.

Helyszín: az ipolysági városháza színházterme
Időpont:
március 12., szombat 19.00
Belépő: 5 euró

 

Zenés est Kassán

A zene mindenkié címmel forradalmi zenés estet tartanak Kassán. Fellép Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Pink & The Panthers és a Pósfa Zenekar. Az este táncházzá alakulhat – figyelmeztetnek a szervezők.

Helyszín: a kassai Történelmi Városháza
Időpont: március 14., hétfő 18.00
Belépő: 12 euró, a jegy borkóstolásra alkalmas italjegyeket tartalmaz

 

Filmvetítés és közönségtalálkozó Dunaszerdahelyen

A Magyar Passió című filmet vetítik Dunaszerdahelyen jövő hétfőn. A vetítést beszélgetés követi a film rendezőjével, Eperjes Károllyal, aki a produkció főszerepét is játssza, és Gál Tamás színművésszel. A beszélgetést Póda Erzsébet újságíró, író vezeti.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont:
március 14., hétfő 18.00

Belépő: 10 és 12 euró

 

Az Esszencia zenekar Érsekújvárban

Ünnepi beszéddel és koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak Érsekújvárban március 15-e alkalmából, ezt követően a Lakatos Róbert vezette Esszencia zenekar ad ünnepi koncertet. Az Esszencia népzene, klasszikus zene és jazz elemeket ötvöz.

Helyszín: a koncertet a Csemadok-székház nagytermében tartják, ezt megelőző megemlékezés a Csemadok-székház előtti Czuczor Gergely szobornál lesz
Időpont: március 15., kedd 17.30


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?