PROGRAMAJÁNLÓ: Sin Seekas: energikus balkáni ska a Vajdaságból

Havran Kati, az Új Szó Kultúra rovatának munkatársa a vajdasági Sin Seekas zenekarral beszélget arról, mit jelent többnyelvűnek lenni a magyarországi és szerbiai zenei piacon, illetve hogy a formáció hogyan ötvözi zenéjében a két kultúrát.

A Sin Seekas nem sorolja be magát egyetlen könnyűzenei zsánerbe: „kicsit drum and bass, kicsit reggae, kicsit rock, kicsit szerbül rappelős őrült dolog” – jellemzi a zenekar stílusát Sóti Juli, a zenekar énekese.

A zenekar elmondta, az utóbbi években igyekeznek a szomszédos, balkáni országok felé is nyitni, mint például Macedónia, Szlovénia vagy Bulgária felé. Az itteni fesztiválok szerintük ugyanis remek lehetőséget jelentenek a zenekarok közötti kapcsolatépítésben.

A Sin Seekas főként olyan fesztiválokon játszik, melyeken a szervezők „nemcsak a híres nevekre koncentrálnak, hanem különleges zenei élményt is kívánnak adni a közönségnek”.

A formáció nem fél a szokatlan párosításoktól: például korábban már a gyász feldolgozásáról is született reggae-számuk.

„Szerbiában magyar, Magyarországon pedig szerbiai magyar zenekar vagyunk. Én Vajdaságaban érzem magam legjobban otthon, ami se nem magyar, se nem szerb – keveredik a balkán temperamentum a magyarral” – válaszolja Pintér Tamás, a zenekar gitárosa arra a kérdésre, hogy hogy tudnak beilleszkedni a szerb könnyűzenei szcénába.

„Szerbiában nemrég jelentkeztünk egy tehetségkutatóra, nem fűztünk hozzá nagy reményeket. Magyar dallal indultunk, és harmadikok lettünk, ez mindnyájunk számára meglepetés volt” – folytatja a gitáros, aki hozzáteszi, hogy remélik, így majd könnyebb lesz a balkáni országok felé nyitni.

A zenekar koncertjét 21 órakor hallgathatják meg az érdeklődők a Szifon színpadon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?