Programajánló: komolyzenei koncertek

Mozart Varázsfuvolája

Válogatás a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertfelvételeiből

Az év utolsó előtti estéjére kínál remek programot a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene kedvelőinek. Örökség és megújulás címmel, Bősze Ádám zenetörténész vezetésével, 2021 koncertfelvételeiből hallgathatunk válogatást. Az esemény során felhangzanak Beethoven Diabelli-variációi, Sosztakovics Esz-dúr csellóversenye, Svendsen Románca, illetve Jörg Widmann, Mozart, Bartók, Liszt és Saint-Saëns művek.

Időpont: december 30., csütörtök 19.30
Hol: Az eseményt a zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján keresztül lehet követni

 

A Szlovák Filharmónia koncertjei

A Szlovák Filharmónia szimfonikus zenekarának és énekkarának közös koncertjét az óév utolsó napján és vasárnap hallgathatjuk meg. Közreműködnek Eva Bodorová és Juraj Hollý operaénekesek, a karmester Peter Valentovič lesz. Többek között Verdi, Csajkovszkij, Saint-Saëns és Lehár műveit játsszák.

Időpont: december 31., péntek 16.00 és január 2., vasárnap 19.00
Hol: stream.filharmonia.sk

 

Szilveszteri gálakoncert Münchenből

Javier Camarena operaénekes és Ivan Repušić karmester közreműködésével hallgathatjuk meg a Müncheni Rádió Zenekarának koncertjét az óév utolsó napján.

Időpont: december 31., péntek 15.30
Hol: br-klassik.d
e

 

Újévi koncertfilm Debrecenből

Rendhagyó eseménnyel jelentkezik a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus az új év első napján. A koncertfilm a hagyományos évköszötő koncert helyett valósul meg már második alkalommal, melyben Debrecen ikonikus helyszínein felvételről csendülnek fel a klasszikus zene kedvelt alkotásai. A debreceni Református Nagytemplom, a katolikus Szent Anna-székesegyház és a Pásti utcai zsinagóga mellett a Józsán nemrég felszentelt görögkatolikus fatemplom különleges atmoszférájával csatlakozik a felvételek helyszíneihez.

Időpont: január 1., szombat 16.00
Hol:
a papageno.hu Facebook oldalán

 

Mozart Varázsfuvolája Londonból

A londoni Royal College of Music előadásában nézhetjük meg Mozart népszerű operáját, a Varázsfuvolát január 1-jén. Az előadás az OperaVision internetes platformon keresztül érhető el.

Időpont: január 1., szombat 17.00
Hol:
operavision.eu

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?