PÁLYÁZATI FELHĺVÁS – SZÜLŐFÖLDI ÖSZTÖNDĺJ JOGÁSZHALLGATÓKNAK

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldjükön állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben részt vevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2002/2003-as tanévben.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet ösztöndíjra a szülőföldjükön állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben részt vevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2002/2003-as tanévben.

A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács megbízásából a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács írja ki a Révkomáromi Agora Iroda lebonyolítói közreműködésével.

Általános tudnivalók:

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma és a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács az ösztöndíjakkal a szülőföldi értelmiség képzését és utánpótlását kívánja támogatni.

A Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a pályázati elbírálás szempontrendszerét a pályázati benyújtási határidő előtt nyilvánosságra hozza. Az elbírálási pontrendszer a pályázati kiírás elválaszthatatlan mellékletét képezi.

Az ösztöndíj a hallgatót kizárólag a megadott szakon és intézményben folytatott tanulmányainak időtartama alatt illeti meg, és nem vihető át a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának külön jóváhagyása nélkül más felsőoktatási intézményben, tagozaton vagy más szakon végzendő tanulmányok időtartamára.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatóval a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma szerződést köt, amely tartalmazza az ösztöndíjas jogait és kötelezettségeit.

A szerződések megkötését, az ösztöndíjazással és ösztöndíjasokkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat a pozsonyi Agora Iroda bonyolítja.

Az ösztöndíjra pályázó hallgatók a lebonyolítónak pályázati költségtérítést (pályázati díj) fizetnek.

Pályázati feltételek:

Pályázhat minden olyan szlovák állampolgárságú, a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény hatálya alatt álló, vagy cseh állampolgárságú magyar nemzetiségű személy, aki a 2002/2003-as tanévben az alább felsorolt szülőföldi állami felsőoktatási intézmények valamelyikében nappali tagozaton jogászképzésben vesz részt:

1. Comenius Egyetem, Pozsony – Univerzita Komenského, Bratislava

2. Nagyszombati Egyetem, Nagyszombat – Trnavská Univerzita, Trnava

3. Bél Mátyás Egyetem, Besztercebánya – Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica

4. Šafárik Egyetem, Kassa – Univerzita Pavla Jozefa Šafárika, Košice

5. Károly Egyetem, Prága – Karlova Univerzita, Praha

Az ösztöndíjat teljes képzési időre folyósítja az Ösztöndíjazó, felsőbb éves hallgatók esetében a képzés eredetileg megadott képzési időtartama alapján, a tanulmányokból még fennmaradó időszakra vonatkozik az ösztöndíj.

A pályázaton előnyben részesülnek a tudományos, ill. közéleti tevékenységet folytató hallgatók.

Az ösztöndíjban részesülő hallgató vállalja, hogy a diploma megszerzése után rész- vagy teljes munkaidőben szülőföldi magyar társadalmi, oktatási vagy politikai szervezetnél, továbbá a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján a későbbiekben meghatározott önkormányzatoknál, illetve azok által alapított közvállalatoknál, közintézményekben létesít állandó munkaviszonyt. A munkaviszony minimális időtartama: az ösztöndíjazott időszakkal megegyező időtartam, de minimum 2 év.

Az ösztöndíj összege: 15 000 HUF-nak megfelelő Sk/hó.

Ösztöndíjas keretszám: 3 fő (1 fő elsőéves és 2 fő felsőbb évfolyamos hallgató).

A pályázásból kizáró általános feltételek:

Nem pályázhatnak Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyek.

Nem pályázhatnak a magyar állampolgárságra vagy magyarországi bevándorlási engedélyre irányuló folyamatban lévő kérelemmel rendelkező személyek.

Nem pályázhatnak az adott képzési szinten más magyar állami vagy közalapítványi ösztöndíjban részesülő vagy részesült személyek.

A pályázó a pályázaton való részvétellel elfogadja a következőket:

Kizárható az a pályázó, aki az adatlapon valótlanságot állít vagy tényt elhallgat.

Az értékeléshez pontosítás, további adat, információ, dokumentum kérhető, amely csatolható a pályázathoz.

A pályázatokról a döntést és a döntés alapelveit a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács és Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma hozza meg, a döntés minden pályázóra nézve kötelező. A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

Az elnyert ösztöndíj nem folyósítható, amennyiben a pályázó nem írja alá az Oktatási Minisztériummal az ösztöndíjszerződést. A megítélt ösztöndíj felfüggeszthető vagy megvonható, amennyiben az ösztöndíjazott nem teljesíti vagy megszegi az ösztöndíjszerződésben vállalt kötelezettségeit.

A pályázaton ösztöndíjat nyert hallgatók névsora nyilvános.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Révkomáromi Agora Iroda

945 01 Révkomárom (Komárno)

Tiszti Pavilon, P. O. Box 71.

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2002. december 13., 17 óra.

Pályázni az Agora Irodáktól igényelhető, valamint az Internetről is letölthető (www.agorairoda.net) adatlapon lehet. Az érdeklődők az alábbi címeken és telefonszámokon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető ugyanitt) és az ösztöndíjszerződésről:

Révkomáromi Agora Iroda

945 01 Révkomárom (Komárno)

Tiszti Pavilon

Tel./Fax: +421-35-77-13-841

E-mail: komarom@agora2001.sk

Pozsonyi Agora Iroda

81103 Pozsony (Bratislava)

Klariska (Klarisszák u.) 7.

Tel./Fax: +421-2-544-10-411

E-mail: pozsony@agora2001.sk

A Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a Révkomáromi Agora Irodához határidő után beérkezett, ill. a formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

A pályázat eredményéről szóló írásos értesítés a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács döntését követően 5 napon belül postai feladásra kerül.

A pályázat lebonyolításának adminisztratív költségeire 200 Sk pályázati költségtérítést kell befizetni az alábbi folyószámlaszámra:

Agora o. z.

811 03 Bratislava, Klariská 7

0211460808/0900 – Slovenská Sporiteľňa a.s. Mestská pobočka Komárno

Csatolandó mellékletek:

Kitöltött pályázati adatlap

Kézzel írt önéletrajz

Pályázati kérelem megindokolása max. 1 oldal terjedelemben

A középiskola valamennyi osztálya bizonyítványának egyszerű másolata

Érettségi bizonyítvány egyszerű másolata

Tanulmányi versenyeken elért eredmények vagy a tudományos, ill. közéleti tevékenység igazolása

Egy magyar társadalmi, oktatási vagy politikai szervezet ajánlása

Amennyiben lehetséges egy szülőföldi magyar társadalmi, oktatási, politikai, önkormányzati, illetve azok által alapított közvállalatok, közintézményekkel létesített állandó munkaviszonyra vonatkozó előszerződés. (A munkaviszonyi előszerződés minimális időtartama: az ösztöndíjazott időszakkal megegyező időtartam, de minimum 2 év.)

Felsőbb éves hallgatók esetében a 2001/2002-es tanév II. (tavaszi) félév tanulmányi eredményének igazolása

Érvényes hallgatói jogviszony igazolás (1 hónapnál régebbi nem lehet)

A pályázati díj befizetését igazoló csekkszelvény vagy a banki átutalást bizonyító igazolás másolata

A Magyarigazolvány 1-2 oldalának (az igazolvány számának és adatlapjának) másolata vagy a Magyarigazolványra vonatkozó igénylés másolata

2 db felbélyegzett válaszboríték

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?