Ötezer dolláros jegyek Springsteen koncertjeire

dddd

Bruce Springsteen 2023-as amerikai turnéjának egyes állomásain a rajongók az előzetes regisztrációt követően azt az információt kapták, hogy a jegyek 4-5 ezer dollárba kerülnek. Azonnal kitört a botrány, és a Főnök menedzsere szakszerűen meg is magyarázta az okokat, amelyek az euróapai koncertszervezők jövőbeni irányulását is előrejelezhetik.

Jon Landau szerint a pillanatnyi kereslet alakítja a jegyárakat, azaz minél többen kíváncsiak egy-egy koncertre, annál drágábban árulják a férőhelyeket. Ez az úgynevezett „rugalmas árképzés” lényege, amelyet az amerikai Ticketexpress a koronavírus-járványt követően vezetett be, de csak most mutatkozott meg teljes szépségében az általuk kitalált stratégia.

A piacvezető jegyértékesítő cég nem adja meg előre a jegyárakat, csak a turné helyszíneit és időpontjait, amelyekre az érdeklődők regisztrálhatnak az interneten. A cégtől érkező válaszlevélben megkapják a jegyárakat – az aktuális kereslet függvényében. Az első körben automatikusan a legdrágább VIP-ülőhelyeket kínálja fel nekik a rendszer, miközben vannak 200 dollárnál alacsonyabb árú jegyek is ugyanabba a stadionba. Vagyis ha valaki biztos akar lenni abban, hogy bejut kedvence koncertjére, 4-5 ezer dollárt is kifizettethetnek vele. Aki viszont megkockáztatja a várakozást, jóval olcsóbban válthat jegyet.

Az európai promóterek a Bruce Springsteen-turné jegyértékesítési stratégiáját látva attól tartanak, hogy előbb-utóbb az öreg kontinensen is így árulják majd a jegyeket a legnagyobb sztárok koncertjeire.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?