Oszlík Pétert Dosky díjra jelölték a Woyzeckért

kép

Az elmúlt színházi évad legjobbjait november 13-án, egy gálaműsor keretében hirdetik ki a pozsonyi P. O. Hviezdoslav Színházban, melyet a szlovák televízió kettes csatornája élőben közvetít.

Oszlík Pétert a Komáromi Jókai Színház és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatóinak közös előadása, a Woyzeck főszerepéért jelölték a díjra. A mai korra adaptált Woyzecket Georg Büchner német drámaíró darabja nyomán, Pilinszky János verseivel kiegészítve januárban mutatták be a Jókai Színházban, a darab Béres Attila rendezésében készült. Oszlík Péter vendégelőadóként játszotta a főszerepet, a színművész egyébként a nyitrai Andrej Bagar Színház társulatának tagja.

Oszlík Péter mellett Marek Geišberget, a Turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínáz színészét jelölték a legjobb férfi szereplő díjára, aki Agamemnón karakterét játszotta Marina Carr ír drámaíró Hekuba című darabjában, illetve Emil Horváthot Florián Zeller Apa (Otec) című darabjának főszerepéért – az utóbbi a pozsonyi Múza Teatro Bratislava előadása.

A Dosky díjat (Deszkák) tíz kategóriában osztják ki, a legtöbb jelölést, összesen ötöt a Szlovák Nemzeti Színház Kocúrkovo című előadása, négyet a Turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínáz Hekuba című előadása kapott.

A jelöltek listáját a Kortárs Színház Szövetsége (Asociácia súčasného divadla) hozta nyilvánosságra. A listát egy színházi szaktekintélyekből álló bizottság szavazatai alapján állították össze: idén 40 színházkritikus, szakember és újságíró szavazott. A győztesekről szintén szakmabeliek döntenek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?