Megnyílt a Magyar Fotóművészek Világszövetségének vándorkiállítása Párkányban

Párkány |

<p>Február 5-ig tekinthető meg a párkányi Barta Gyula Galériában a&nbsp;Magyar Ftóművészek&nbsp;Világszövetségének vándorkiállítása.</p>

A tárlatot Nagy Tivadar, a szövetség szlovákiai alelnöke, a Komáromi Helios Fotoklub vezetője nyitotta meg.
 „Mivel 2015 a fény nemzetközi éve volt, ezért a fény kategóriája fontos szerepet játszott. A világszövetség – alapvető céljaival összhangban – nagy hangsúlyt fektet a magyarság hagyományainak és népi kultúrájának bemutatására, ezért amagyar néptánc is külön kategóriát kapott” – tájékoztatta lapunkat Nagy Tivadar. A Magyar Fotóművészek Világszövetsége 2015-ben 15. alkalommal hirdette meg azt a pályázatot, amelyre a világ minden tájáról érkeztek pályaművek.„150alkotótóltöbbmint 1300 fénykép érkezett Svédországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Izraelből, Romániából, Szerbiából, Magyarországról és Szlovákiából” – jegyezte meg az alelnök. A pályaműveket háromtagú zsűri (Herbst Rudolf, Tóth József, Fejér Zoltán) értékelte. „260 fotót ítéltek kiállításra alkalmasnak. Párkányban egy 45 képből álló válogatást láthat a közönség. Tíz felvétel szlovákiai fotósoktól származik” – mondta Nagy Tivadar. A vándorkiállítást korábban Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Népművelési Központ Nova Galériájában, a komáromi Csemadok Galériában, a naszvadi művelődési központban és a lévai Reviczky Házban láthatta a közönség. A párkányi kiállításon megtekinthetők Holop Ferenc (Naszvad), Sedliak Pál (Martos), Toldi Zorán (Érsekújvár), Gyurcsó Zoltán (Alistál), Bátky Tamás (Bős), Varga Tibor (Perbete), Prezmeczky Péter (Komárom), Kopják Angelika (Komárom), Virágh Mária (Lakszakállas) és Thor Tamás (Érsekújvár) képei. A pályázat szlovákiai díjazottjai: Holop Ferenc – Varázsfény (2. díj, Fény kategória), Sedliak Pál – Lendületben (3. díj, Magyar néptánc kategória), Toldi Zorán – A füstember (oklevél, Fény kategória).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?