Ma adják át a Grammy-díjakat, a Takács Quartet is esélyes

Los Angeles |

<p>Ötvennyolcadik alkalommal osztják ki ma este Los Angelesben - közép-európai idő szerint keddre virradóra - az amerikai zenei szakma legrangosabb elismeréseit, a Grammy-díjakat.</p>

A jelöltek között van a Takács Quartet vonósnégyes is. A legtöbb, 11 jelölést Kendrick Lamar kapta, a 28 éves comptoni rapper egyebek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenyben van.     A díjátadó házigazdája LL Cool J lesz, és Kendrick Lamar mellett fellép Taylor Swift, Adele, Chris Stapleton és Rihanna is.    Idén 83 kategóriában adnak át díjakat a raptől a rockon és a gospelen át a countryig számos zenei műfajban, beleértve a klasszikus zenei produkciókat is. A legfontosabb kategóriákban a televíziós gálán hirdetnek győztest, a többi kategóriában már néhány órával előbb átadják az elismeréseket.    A Magyarországon alapított Takács Quartet - Fejér András, Schranz Károly, Geraldine Walther és Edward Dusinberre - negyedszer szerepel a jelöltek között, 2003-ban már nyertek Grammyt. Ezúttal Marc-André Hamelin kanadai zongoraművésszel közös Sosztakovics-lemezük esélyes a díjra.     Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia tagjai döntenek, akik elsősorban szakmai szempontokat vesznek figyelembe az eladási adatok vagy a slágerlisták rangsorai helyett. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?