Kisebbségek a színpadon

sss
Kassa |

Tartalmas és színes műsor várja szombaton 17 órától mindazokat, akik kíváncsiak a Kassán élő nemzeti kisebbségek kulturális tevékenységére.

A helyi Nemzetiségi Kisebbségi Klub és Márai Sándor Emlékszoba és Kassa város Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága immár 21. éve rendezi meg azt az ingyenes kulturális estet, amelyen a helyi nemzetiségi csoportok zenével, tánccal, énekkel népszerűsítik saját kultúrájukat. 
A városban hivatalosan 10 kisebbség képviselői élnek (magyar, roma, lengyel, ruszin, ukrán, orosz, zsidó, német, cseh, bolgár), illetve szerveződnek különböző egyesületekbe. Sokan közülük aktívan részt vesznek a hagyományőrzésben, és ilyenkor év vége felé több fórumon szerepelhetnek (például a város karácsonyfája alatt, az adventi vásár idején zajló programban). 
A szombati ingyenes estre valamennyi kisebbség „delegál” egy-egy fellépőt, a kassai magyarságot idén a Thália Színház színésznője, Dégner Lilla képviseli, a külföldi vendég pedig a Karcagon működő, idén 15 éves bolgár táncegyüttes, a Biljana.
A helyszín immár hagyományosan a történelmi városháza nagyterme (Fő utca 59.), az est az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából valósul meg, Martin Petruško főpolgármester védnöksége alatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?