Kiosztották a Goya-díjakat: hatot vitt el a győztes produkció

Javier Bardem

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj ünnepségén Valenciában.

Az ipari mérlegeket készítő gyárban játszódó szatíra már a jelölések bejelentésekor rekordot döntött, húsz kategóriában terjesztette fel elismerésre a spanyol filmakadémia jelölőbizottsága, amelyből hatot meg is nyert és ezzel a legtöbb díjat kapta ebben az évben a nevezett filmek közül. A legjobb film, a legjobb eredeti forgatókönyv, a legjobb vágás, a legjobb filmzene zene és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában jutalmazták Fernando León de Aranoa alkotását, aki mindemellett negyedik alkalommal vehette át a legjobb rendezőnek járó szobrot. A jó főnökben nyújtott alakításáért Javier Bardemet választották a legjobb férfi főszereplőnek. Kitüntetésével az előzetes várakozások teljesültek, kategóriájának többi jelöltje is ezt a eredményt jósolta a gála előtt. 

Bardem hatodik alkalommal kapta meg a spanyol filmakadémia elismerését, ötödször lett a legjobb főszereplő, ezzel rekorder a díj történetében. Ebben az évben ráadásul feleségével Penélope Cruz-szal egyszerre jelölték, aki azonban lemaradt a legjobb női főszereplőnek járó kitüntetésről. Egyaránt esélyesek idén Oscar-díjra is, amelyet egyszer már mindketten átvehettek.

Idén először adták át a nemzetközi Goya-díjat, amellyel Cate Blanchett pályafutását ismerték el. Az ausztrál színésznő a kitüntetést megköszönve arról beszélt, hogy a spanyol kultúra, a spanyol film milyen nagy hatással volt rá, kiemelte, hogy Luis Bunuel filmjei teljesen átformálták azt, ahogy a világot szemléli. A legjobb európai film díját a dán Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek című alkotása nyerte el, amelynek főszerepét Mads Mikkelsen alakítja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?