Kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

dddddd

A ma kezdődő Ördögkatlan Fesztivál sokak szerint Magyarország leghangulatosabb nyári kulturális rendezvénye, amely idén 15. alkalommal várja látogatóit. Több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal készültek a szervezők. 

A Nagyharsányban, Beremenden, Villánykövesden, valamint a palkonyai Mokos pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon zajló jubileumi fesztivál az idén több mint félszáz helyszínen kínál programokat.

A fesztivál idei díszvendége Kollár-Klemencz László író, zenész, filmrendező lesz. Egy beszélgetés keretében bemutatják Öreg Banda című családregényét és fellép kamarazenekarával, valamint Farkas Róberttel és Dargay Marcell-lel a Zabolátlan lovaim című lírai dalestet adják elő. A zenésszel együtt idézik meg Baksa Soós János, a magyar underground tavaly szeptemberben elhunyt ikonikus, titokzatos alakját, akire kiállítással, koncerttel emlékeznek.

A megszűnő-átalakuló K2 Színház augusztus 6-án a nagyharsányi tornateremben – felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult – a Züfec című előadással köszön el, míg a beremendi református templom kertjében a Ki vele, Néró!, Az apostol, a Felhőkakukkvár és a Rebellisek is megtekinthető lesz.

Szintén augusztus 6-án Törőcsik Mari-emlékestet tartanak, amelyen a 2021. szeptember 21-én a Nemzeti Színházban tartott estről készült filmet mutatják be.

A Magyar Zene Háza a nagyharsányi református templomban várja az érdeklődőket koncertekkel, workshopokkal. Ismét lesz operabeavató, amelyhez Jób könyve címmel Dargay Marcell, Dinyés Dániel és Futó Balázs kortárs zeneművet írt.

Cirkuszi és utcaszínházi produkciók is várhatók a spanyol Cia. Pakipayának és a mexikói Foco alAire utcaszínháznak. Előbbi előadása ötvözi a látványos és akrobatikus légtornát és a színházat, míg a mexikóiak titokzatos, rituális utcai vonuláson vonják be produkciójukba a közönséget.

A Játéknap segítségével rengeteg családi programmal találkozhatnak gyerekek-felnőttek: a beremendi Zöld Udvarban a kiállítástól a szemétszedő kirándulásig, gyárlátogatástól és ökokalandjátéktól a vitaszínházig gyerekek is, felnőttek is találnak programokat.

A fesztiválon fellép többek között Udvaros Dorottya és Básti Juli, Pokorny Lia és a Nézőművészeti Kft. Közönség elé lépnek a különböző színházi egyetemek hallgatói Kolozsvártól Budapestig, Kaposvártól Pécsig.

Száznál is több rockkoncert kapott helyet a programban, a Carson Comától a Hiperkarmáig, a 30Y-tól a Kiscsillagig. Részletes információk a www.ordogkatlan.hu-n, és a fesztivál Facebook-oldalán olvashatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?