Jana Kuciakovának és Zlatica Kušnírovának ajánlotta díját Bandor Éva

kép

Ismét bebizonyosodott, hogy a szlovákiai magyar színművészek a hazai filmipar élvonalába tartoznak. Bandor Éva nyerte a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díját a legjobb női mellékszereplő kategóriájában.

„Nem tudok elképzelni rosszabbat annál, mikor egy szülőnek a gyermekét kell eltemetnie“ – mondta a díj átvételét követően Bandor Éva. A színművész Prikler Mátyás Hatalom című filmjében való alakításáért kapta az elismerést Mária karakterének megformálásáért – az édesanyáért, akinek gyermeke egy politikusoknak rendezett vadászbaleset áldozata lesz. „A forgatás alatt szüntelenül Jana Kuciakovára és Zlatica Kušnírovára gondoltam. Ezt a díjat nekik is ajánlom” - fogalmazott Bandor Éva a köszönőbeszédében. 

A Komáromi Napok keretén belül, héfőn egyébként Bandor Éva csillagot is kap: ő lesz a negyedik olyan Komáromhoz kötődő színész és filmes, akinek a nevét márványcsillagon örökítik meg a helyi Tatra mozi előtt. 

A legjobb női mellékszereplő kategóriájának Kerekes Vica is jelöltje volt, aki a Mariana Čengel Solčanská rendezésében készült Slúžka (Szolgálólány) című történelmi drámában játszott. Mokos Attilát, aki tavaly a legjobb férfi főszereplőnek és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat is bezsebelte, szintén Prikler Mátyás filmjében való alakításáért jelölték a legjob férfi mellékszereplő kategóriájában, ahol Bandor Éva párját, Pétert, az apa karakterét játszotta.

A legjobb játékfilm kategóriájában Jonáš Karásek rendezése, az Invalid (Rokkant) című fekete komédia nyert, amely összesen hét díjat zsebelt be. Legnagyobb riválisa, a szintén 13 jelölést begyűjtő Szolgálólány négy díjat vihetett haza. A legjobb animációs film kategóriájában a Tonko, Slávka a kúzelné svetlo (Tonko, Slávka és a varázsfény) című mese nyert, míg a legjobb dokumentumfilm kategóriájának nyertese a Marek Šulík rendezésében készült Emília lett, mely a legendás szlovák színésznő, Emília Vášáryová életébe enged bepilantást. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?