Ismét európai fesztiváldíjat nyert a Sziget

Sziget
Groningen |

Ismét nemzetközi elismerést kapott a Sziget: a fesztivál szervezői a European Festival Awards átadóján a Line-up of the year, vagyis a tavalyi év legjobb zenei felhozatala díját vehették át a Eurosonic fesztiválon.

Meglepetés számunkra, hogy ismét díjjal mehetünk haza erről a rangos versengésről. Az külön öröm, hogy a Sziget egyedülálló zenei sokszínűségét díjazták – idézte Kádár Tamás cégvezetőnek a díj átvételekor mondott szavait a Sziget sajtóirodája.

A kommüniké kitér arra, hogy a kategória elbírálásakor nemcsak a fő zenekarok, a headlinerek számítottak, hanem a teljes program. A Sziget a Line-up of the year kategóriában olyan fesztiválokat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza. A tíz legjobb fesztivál listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény.
 

A Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában megkapta már a European Festival Awardot: kétszer volt a Európa legjobb nagyfesztiválja, megnyerte a Legjobb zenei felhozatalért járó díjat is és volt a Fellépők kedvenc fesztiválja. Tavaly az életműdíját vehették át, amelyet a Sziget korábban tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?