Gombaszög: Idén hat színpadon szól a zene

Gombaszögi Nyári Tábor
Gombaszög |

Ennyi zenei helyszín még sosem szolgálta a táborozók szórakozását, mint amennyi közül idén válogathatnak majd a Gombaszögi Nyári Tábor résztvevői. Első körben mutatjuk a három legnagyobb zenei színpadon, idén ki mindenki lesz látható és hallható július 15. és 21. között.

A nulladik nap estéjén, július 15-én rögtön a Bohemian Betyars koncertjén pihenhetik ki a táborozók a sátorállítás fáradalmait a Kocsmakertben, rögtön utána pedig a Transnomad zenéje tölti meg a völgyet. Másnap, július 16-án sok táborozó álma válik valóra, hiszen Gombaszögön először Majka dalaiba is belehallgathatnak kicsit a Csemadok Stage előtt, másnap (júl. 17.) pedig ugyanitt Magyarország egyik legújabb és legnépszerűbb hip-hop csapata, a nemrég Szakács Gergővel kiegészült Follow the Flow lép fel. A fiúk után a Kocsmakertben egy kicsit lágyabb dallamokon az Anima Sound System repít majd más világokba. Július 18-án ugyanitt Odett készíti elő a terepet az Intim Torna Illegálnak a Csemadok Stagen-en, ahol péntek este már a párkányi jóvilágvan majd pedig Rúzsa Magdi lép fel.

Csak a rock

Minden napra jut belőle, ezért a rockerek és a metál szerelmesei idén különösen elégedetten távozhatnak a táborból, hiszen a műfajt legkülönfélébb előadók képviselik. A sort Köteles Leander legújabb formációja, a Leander Kills kezdi, amely kedden, a Csemadok Stage-en indítja a metál vonalat a völgyben, hogy majd aztán a norvég progresszív rockot játszó SKAAR pénteken a Kocsmakertben kiteljesítse azt. A felvidéki Mágyel Dávid a dobok mögött csak hab a tortán, de annyit elárulunk, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, akik progresszívvé változtatják majd a völgyet. Csütörtökön a ROAD rázza fel a táborozókat a Csemadok Stage-en, majd rögtön utána a Kocsmakertben az Alvin és a mókusok a punkot hozzák el Gombaszögre. A sor ugyanitt vasárnap záródik a Pásztor testvérek alapította Anna and The Barbies közreműködésével.

A hazaiak

Aki idén Gombaszögre látogat, az ízelítőt kaphat a szlovákiai magyar kortárs könnyűzenéből is. A bemutató szerdán kezdődik a Kocsmakertben, a farnadi Estendon fellépésével. Az idén első lemezüket megjelentető csapat után a Szifon teraszt a hazai együttesek veszik birtokba. A sort a dunaszerdahelyi Arizóna kezdi, amely megmutatja a hazai magyar zene egy újabb részletét, majd csütörtökön a somorjaiak következnek. Elsőként a The Butchers játszik egy kis blues-rockot, amely csapatot Mucha Attila, a gombaszögi sör, a Foltos Szalamandra gazdája is erősíti, majd a Renton and the Error Jam a pszichedélia, a grunge, a punk, a rock és a blues izgalmas elegyével tölti be a völgyet. Pénteken a már jól ismert EndOrFin táncoltatja meg a táborozókat, őket a gútai Túlon Tool váltja egy kis “ős-zenével”, szombaton pedig a csallóközcsütörtöki Armidával zárul a sor, akik a változatosság kedvéért, metállal búcsúztatja az idei tábort.

Föld alól

A szervezők az alternatív, underground zenei előadókkal sem spóroltak. A nulladik napon a Kocsmakertben a trance egy sajátos megközelítésével a Transnomad érkezik, kedden pedig egy igazi tánczenekar, a Csaknekedkislány, valamint a Kardos Horváth Janó vezette Kaukázus lesz a hangulatfelelős. Akiknek ez nem lenne elég, megbolondíthatják az estéjüket a Szifon terasz fellépőivel, a még egészen fiatal Abigél elnevezésű trióval, vagy a alter-under-punk-rocknrollt képviselő Flashjettel. Másnap a peredi Takács Noémi “levendula-popos” formációja, a Noemo, valamint a Loyal zenekar folytatja az alter-vonalat. Pénteken a méltán népszerű Ricsárdgír lép fel, amelynek zenéje a lakodalmastól a rappig terjed, az i-re a pontot pedig szombaton, a több mint 40 éves beat-rock együttes, a Trapéz teszi fel.

 

Idén igazi különlegességben is része lehet a táborozóknak, ugyanis az István, a király rockopera-turné egyik megállója a Csemadok Stage, amelyen szombaton 21:00-tól látható az előadás. A főbb szerepekben Feke Pál, Vadkerti Imre, Derzsi György, Kovács Koppány, Simon Boglárka és Tóth Gabi.

Ha ez még nem lenne elég, komolyzenei, népzenei sátor, valamint a Szoba chill is várja majd a lazulni vágyókat. A kedvezményes hetijegy még július 7-ig vásárolható, ugyaneddig a Galántai és Vágsellyei járás lakói egy előzetes regisztráció után ingyenes hetijegyet válthatnak a táborba. További részleteket a www.gombaszog.sk és a hivatalos Facebook-oldalon találnak az érdeklődők.

(gnyt)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?