Fun radio Danubius - a néven kívül nincs más kapcsolat

Pozsony |

<p>Augusztus 2-ától „magyar” internetes rádiót is működtet a Fun radio. A Fun radio Danubius egyedülálló projekt, hiszen a szlovák rádióadók között – mint szlogenje hirdeti – ez sugározza „a legtöbb magyar slágert”.</p>

Azokon a népszerű zeneszámokon kívül tehát, amelyeket a Fun radio hallgatói jól ismernek, az interneten hallgatható Fun radio Danubius Magyarország legnagyobb, legsikeresebb slágereit kínálja.

Amint azt Zuzana Gašparovičovától, a Fun radio marketingigazgatójától megtudtuk, már régóta keresték a módját annak, hogyan vehetnék fel a versenyt a dél-szlovákiai régió lakosai körében szilárd népszerűségnek örvendő magyarországi rádióadókkal, és milyen módon nyerhetnék meg maguknak az itt élőket. Célközönségüket, a 14–39 év közötti szlovákiai magyar rádióhallgatókat az új internetes rádióadással, a Fun radio Danubiusszal szeretnék meghódítani, és egyedüli szlovák rádióként ehhez sok-sok magyar zenét „vetnek be”. Mivel internetes rádióról van szó, természetesen az internetes nemzedék érdeklődésére számítanak.

A „legtöbb magyar sláger” természetesen nem azt jelenti, hogy a Fun radio Danubiuson kizárólag magyar számok hallhatók. A magyar dalok mellett külföldi slágereket is bőven sugároznak. Kérdésünkre, hogy körülbelül milyen százalékarányban oszlanak majd meg az internetes rádió műsorában a magyar és a külföldi zeneszámok, a marketingigazgató nem tudott pontos választ adni. Ebben a kérdésben, mint megjegyezte, Rasťo Dutka programigazgató és Alica Földváryová zenei dramaturg az illetékes, ám ők most éppen szabadságukat töltik. Zuzana Gašparovičová információi szerint magyar dalok és a Fun radióból ismert külföldi számok felváltva szólnak majd. Nem csupán a legújabb, hanem régebbi magyar slágerek is felcsendülnek. Mint megtudtuk, a Fun radio Danubius „státusát” nem tervezik megváltoztatni, azaz kizárólag az interneten lesz hallgatható.

Rákérdeztünk arra is, hogy a néven kívül van-e valami összefüggés a (volt) magyar Danubius rádió és a Fun radio Danubius között. „Természetesen tudunk róla, hogy a két leghallgatottabb rádió a magyar éterben, a Sláger rádió és a Danubius rádió 2009 őszén befejezte sugárzását, mivel nem hosszabbították meg a sugárzási engedélyüket. A néven kívül azonban semmiféle kapcsolatunk nincs a volt Danubius rádióval” – szögezte le Zuzana Gašparovičová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?