Emmy-díjat kapott Rév Marcell magyar operatőr

fff
Los Angeles |

A színészi és rendezői Emmy-díjak átadása előtt a technikai és kreatív szakemberek munkáját ismerték el egy külön gálán. Az USA-ban élő magyar operatőr, Rév Marcell az HBO világhírű sorozatáért, az Eufóriáért kapott díjat.

Az elismerést a sorozat második évadának hetedik epizódjával érdemelte ki a szakember, akit korábban is jelöltek már díjra, szintén az Eufóriában végzett munkájáért.

A kreatív Emmy-gálán a Netflix Stranger Things, az HBO Max Eufória, a Disney+ A Fehér Lótusz, a CBS The Beatles: Get Back és a Paramount+ Adele: One Night Only című produkciója vitte el a legtöbb díjat, egyenként ötöt. A Netflix Nyerd meg az életed (Squid Game) című sorozata és az Arcane című animációs tévésorozat négy-négy díjat gyűjtött össze.

Még Barack Obamának is jutott egy Emmy, a korábbi amerikai elnök az Our Great National Parks című, a világ nagy nemzeti parkjait bemutató természetfilm-sorozat narrátorként nyerte el a rangos elismerést. Az öt epizódból álló sorozatot Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette. Ő egyébként a második amerikai elnök, aki Emmy-díjat kapott – Dwight D. Eisenhower 1956-ban vehetett át az Emmy-különdíjat. Obamának viszont már Grammy-díja is van, méghozzá hangoskönyv kategóriában: saját önéletrajzi kötetét olvasta fel átütő sikerrel.

A néhai Chadwick Boseman alakítását posztumusz Emmy-díjjal ismerték el. A Fekete Párduc és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmek 2020-ban elhunyt sztárját a Mi lenne, ha…?, a Disney+ és a Marvel stúdió produkciójában készült animációs sorozat egyik karakterének hangjáért tüntették ki – ez volt az egyik utolsó projektje.

Az amerikai Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia 74. Emmy-díj-átadó gáláját, amelyen a legjobb tévésorozatok díjait adják át, szeptember 12-én rendezik meg Los Angelesben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?