Dalokról és tervekről, Oroszországról és Ukrajnáról – Mi történt tegnap Gombaszögön? – 1. nap

Dalokról és tervekről, Oroszországról és Ukrajnáról – Mi történt ma Gombaszögön? – 1. nap

Szerdán a kultúráé és a közéleté volt a főszerep.

Délután 3 órakor Havran Kati, az Új Szó kultúra rovatának munkatársa beszélgetett a HoryZone krasznahorkaváraljai zenekar „dalairól és terveiről”. A zenekar 2022-ben a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle második helyezettje lett.

16 órakor a Tóth Károly közéleti sátorban Berényi József, a Szövetség MKP-platformjának elnöke vitázott a Kékekkel együtt induló Most-Híd 2023 alelnökével, Rigó Konráddal. A vita témája a parlamenti választás előtti, jelenlegi időszak volt. A műsort moderálta Csanda Tamás, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium zsurnalisztika szakos hallgatója.

A Restitető egyik késő délutáni programján Havran Kati a Sin Seekas vajdasági ska zenekarral beszélgetett arról, mit jelent többnyelvűnek lenni a magyarországi és szerbiai zenei piacon, illetve hogy a formáció hogyan ötvözi a zenében a két kultúrát.

Galéria

17 órakor a Diákhálózat helyszínén, a DH-mólón Kiss Réka Élet az üvegben című előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Az előadás témája a fermentálás és az élelmiszerek természetes tartósítása volt, melyet az előadó egy kóstolóval is egybekötött.

Este fél hatkor a Tóth Károly közéleti sátorban Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa beszélgetett az ukrán-orosz konfliktusról Takácsy Dorka Oroszország-szakértővel és Feledy Botond biztonságpolitikai elemzővel.

19 órakor Oláh Attila Azonosságok – Averipe című táncelőadásán vehettek részt a táborozók. Az előadás célja a magyar és cigány néptánc közötti hasonlóságok és eltérések bemutatása volt. A zenét a Pósfa zenekar biztosította.

A tábor második napját többek között a Blahalouisiana, a Sin Seekas, valamint a Rómeó Vérzik zenekarok koncertje zárta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?