Cserhalmi György interjú a szombati Új Szóban

Pozsony |

<p>Élete legnehezebb szakaszához érkezett. Ez már biztos, mondja. Azt kell megtanulnia, hogy vélt vagy valós sérelmektől ne akarja megmenteni a lányát, hogy le tudja állítani magát, ha látja, igazságtalanság éri. Hogy ne rohanjon előre, akár egy szuronyos.</p>

Karlovy Vary idei fesztiválján Cserhalmi György lánya, Cserhalmi Sára első rendezésével, a Drága besúgott barátaimmal volt jelen. Szívügye a film. Becsületes munkának tartja.
Hívhatták bármilyen fesztiválra, nem ment el sehova. Még az Oscar-gála sem vonzotta. Ennyire nem szeret utazni, vagy más volt az oka?
Valamikor otthon ilyen kérdésekre szoktam hazudozni. De most már elmondom az igazat, hogy mindenki okuljon belőle, aki úgy járt, mint én. Meg kell tanulni nyelveket beszélni, különben az ember nem tudja elmondani, amit akar, és nem tud kérdésekre válaszolni. Akkor viszont halott vagyok. Nagyon szégyellem, ha nem tudok felelni, csak közvetítő segítségével. Inkább akkor kitalálok valamit, hogy ne kelljen utaznom. De most Sára miatt eljöttem. Még öltönyt is vettem. Annyira nem járok sehova, hogy nem volt öltönyöm. Aztán nézegettem, nézegettem, mit lehetne belőle otthon hagyni. Végül a nadrágot hagytam otthon, csak a zakót hoztam. Nem érzem jól magam becsomagolva. Meg annyira kívül maradtam ebből a világból, hogy nem is érdekel. De tegnap, a vetítés előtt hideg vasgolyó volt a gyomromban, ami aztán felszívódott valahogy az első három percben. Nagyon jó volt ott ülni a nézőtéren.
A teljes interjút a szombati Új Szó Szombati vendég rovatában olvashatják!
SZABÓ G. LÁSZLÓ

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?