Családi műsorral indul az évad

<p>Augusztusban ügyes reklámfogással hívta fel a figyelmet készülő, új műsorára az Ifjú Szivek Táncszínház. Pozsonytól Királyhelmecig az ország több magyarlakta településén rejtélyes matricák jelentek meg &bdquo;Felvidéki Kakukktojás, A nagy lufipukkasztás&rdquo; felirattal. Az emberek és a sajtó is hetekig találgatta, miről lehet szó.</p>

„Egy hagyományos reklámkampánnyal csak a tánc iránt érdeklődőket tudtuk volna megszólítani, így viszont, amíg nem tudták, miről is van szó, mindenkit foglalkoztatott a dolog” – mondta lapunknak Hégli Dusán művészeti vezető, az új előadás rendező-koreográfusa. A bemutató is rendhagyó lesz: elsőként a dunaszerdahelyi közönség láthatja a műsort október 15-én, majd további városok következnek, a táncszínház pozsonyi székházában pedig csak novemberben lesz a bemutató. De mivel az Ifjú Szivek amúgy is egy tájoló társulat, minden egyes városban bemutatónak tekintik az új műsor előadását. A Felvidéki Kakukktojás ismeretterjesztő jellegű előadás és elsősorban gyerekeknek szól, de Hégli Dusán szerint remek családi program is lehet. „Kakukktojás-típusú feladatokkal már az óvodában találkoznak a kicsik, mert hatékonyan fejleszti a gondolkodást. De felnőttek számára készült IQ-tesztek összeállításánál is használják ezt a módszert. A Felvidéki Kakukktojás, A nagy lufipukkasztás című műsorunkban bőven lesznek fura dolgok, amelyek nem oda tartoznak. Ezeket kellene felismerniük a szemfüles gyerekeknek. A helyes megfejtésért jutalmazzuk is őket, például feljöhetnek a színpadra kipukkasztani egy lufit. Egyébként a lufipukkasztás szintén kétértelmű szó, csakúgy, mint a kakukktojás, ami jelenthet furcsaságot, fura embert, vagy olyasvalakit, aki kilóg a sorból, nem illeszkedik a tömegbe. De ennél többet egyelőre nem szeretnék elárulni a műsorról, minden kiderül a maga idejében” – mondta Hégli. A táncszínház rendkívül sikeres Hontalanítás című előadása ebben az évadban is műsoron marad, legközelebb szeptember 17-én látható a pozsonyi székházban, három nappal később pedig már az egri színházi fesztiválon lépnek fel vele. Meghívást kaptak a budakalászi kortárs táncfesztiválra is, ami Hégli szerint komoly eredmény és presztízs értékű dolog egy néptánccal foglalkozó színház számára. A társulat a nyáron hét taggal bővült, huszonhárom jelentkezőből választották ki az új táncosokat az eddig betöltetlen helyekre. Az Ifjú Szivek igazgatójának kinevezése körül keletkezett hosszú bizonytalanságot ugyanis nem mindenki viselte jól, többen távoztak az elmúlt egy év alatt. Jelenleg hét férfi és nyolc női táncossal dolgoznak, ami optimális létszám. Hégli szerint nyolc-kilenc pár lenne az ideális létszám, mert akkor már egy hirtelen jött betegség miatt nem kerülhetne veszélybe az előadás. Az anyagi keretek azonban ezt jelenleg nem teszik lehetővé. Hazánk harmadik professzionális magyar színházában tehát gőzerővel folyik a munka, júliustól az új igazgató, Varsányi László vezetésével. Az említett Hontalanítás mellett továbbra is műsoron tartják Az ördög tánca és a Hommage Bartók – Tánc húros hangszerekre, ütőkre és zongorára című egész estés műsoraikat, és az ősszel még egy további bemutatóra is készülnek. De erről majd a maga idejében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?