Katie Perry pert emelt Katy Perry ellen – az énekesnő elvesztette

Katy Perry

Ez két nő, két tinédzserkori álom és egy név története“ – írta az ítéletben Brigitte Markovic bíró.

Katie Perry ausztrál divattervező pert emelt Katy Perry énekesnő ellen.

Katie Taylor születési nevén, Katie Perryként árul ruhákat és azért perelte be az énekesnőt, mert állítása szerint neve sérti a tulajdonában lévő védjegyet. A bíró úgy döntött, hogy az énekesnő 2014-es ausztrál turnéjára eladott ruhák valóban megsértették Katie védjegyét.

A bíró szerint az énekesnőnek, akinek eredeti neve Katheryn Hudson, nem neve miatt kell kártérítést fizetnie, hanem a cége neve miatt, amely ruhákat árul. A cég neve Kitty Purry.

A divattervező 2007-ben kezdett el ruhákat árulni Katie Perryként, melyet 2008-ban jegyeztetett be védjegyként. Az énekesnő ugyanebben az évben vált ismertté és a bíróság szerint megsértette a védjegyet, amikor a közösségi médiában ruhatermékeket népszerűsített.

„Nemcsak [magamért] harcoltam, hanem az ország kisvállalkozásaiért is, amelyek közül sokat nők indítottak, és amelyek olyan tengerentúli entitásokkal találhatják magukat szemben, amelyek sokkal nagyobb pénzügyi hatalommal rendelkeznek, mint mi“ – mondta az ügy végén a divattervező.

(24.hu, cszs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?