A nép dönt a BTS hadkötelességéről?

ddd

A dél-koreai kormány azt fontolgatja, nyilvános felmérésben kéri ki a lakosság véleményét arról, hogy a BTS fiúcsapat tagjai kapjanak-e felmentést a kötelező katonai szolgálat alól.

A kérdés már három éve közbeszéd tárgya, mivel a csapat legidősebb tagja, Jin (azaz Kim Seok-Jin) idén decemberben tölti be a 30. életévét, ami az ottani törvények szerint a kötelező 18 hónapos katonai szolgálatra jelentkezés felső korhatára. Ezt egyébként 2020 decemberében emelte 28-ról 30-ra az országgyűlés, épp Jin kedvéért. A popzene történetében először fordult elő, hogy egy zenekar vagy előadó közvetlen hatással lett volna országa törvényhozására.

A következő öt évben a BTS többi tagja is hadköteles lesz, és sokak szerint jelentősen gazdagították az országot. Az ottani kulturális minisztérium adatai szerint 1,7 milliárd dollárral járultak hozzá az ország gazdaságához a turizmus élénkítésével és a csapathoz kapcsolódó termékekkel. A külföldi turisták mintegy 30 százaléka kifejezetten azért érkezik az országba, hogy élőben láthassa kedvenceit, vagy szervezett kirándulásokon felkeresse azokat a helyeket, ahol a srácok felnőttek. Egyre többen tanulják a koreai nyelvet, hogy értsék a BTS szövegeit, mert bár a fiúk 2020 óta néhány angol nyelvű dalt is kiadtak, azelőtt kizárólag anyanyelvükön énekeltek, és így is stadionokat töltöttek meg világszerte.

Dél-Korea kormánya rendszeresen ad felmentést kimagasló eredményekkel rendelkező élsportolóknak és művészeknek, akikről úgy ítélik meg, hogy munkásságukkal öregbítik a nemzet hírnevét. A BTS-szel kapcsolatban eddig két nem hivatalos felmérés készült, ellentmondásos eredménnyel: az első esetben a válaszadók 60%-a támogatta a fiúk felmentését, a másik viszont csak 46%-nyi támogatót talált 48%-nyi ellenzővel szemben.

A BTS tavasszal hosszabb pihenőre vonult, vélhetően a közelgő sorozások miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?