A Jazz Start Up mindhárom döntőse magyar

sfs
Pozsony |

Szombaton 19 órától rendezik a Szlovák Rádió 5-ös stúdiójában a Jazz Start Up döntőjét, ahol eldől, ki nyeri a fiatal hazai tehetségek versenyét. Az már most tény, hogy idén taroltak a magyarok. 

Az ingyenes koncerten három formáció lép színpadra, ezután a zsűri (Lucia Lužinská énekes, Juraj Griglák basszusgitáros, Pavol Bodnár zongorista, Boris Čellár gitáros, és Štefan Bartuš nagybőgős) kiválasztja a győztest. 
Döntőbe jutott a húszéves gútai Farkas Attila zongorista, aki Siklai István (nagybőgő) és Éles Máté (dob) kíséretében lép színpadra. Mindhárom zenész a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendéke volt. 
A kassai DUSKA duót Kazai Ági és Štefan Uhriňák alkotja, ők  magyar költők angolra fordított verseit is használják saját dzssszes-soulos dalaik szövegeiként. A két énekhang harmóniája, a gitár és az effektek használatából adódó lehetőségek, valamint a zenészek és a közönség közötti kommunikáció teremti meg azt a különleges hangulatot, amelytől minden fellépésük egyedi. 
Hallhatjuk a rozsnyói Farkas Zsolt zongoristát is, aki Szajkó Adrián (nagybőgő) és Márkosi András (dob) társaságában lép színpadra. Ő 2016-ban Pozsonyban megnyerte A szlovák dzsessz új arcai (Nové tváre slovenskeho jazzu) versenyt, amelyen egyébként kollégája, Farkas Attila A fesztivál reménysége díjat kapta a zsűritől. 
A fiatalokra fókuszáló Jazz Start Up versenyt hatodik alkalommal rendezte meg a jazz.sk zenei portál és a Rádio Devín, amely élőben közvetíti a szombati döntőt. A válogatóra bárki jelentkezhetett egy felvétel beküldésével, amennyiben a formáció legalább egy tagja szlovák állampolgár, és nem rendelkeznek még saját albummal. 
A győztes profi stúdióban rögzítheti dalait, kiadhatja lemezét, a legjobb koncert díját elnyerő formációnak pedig fellépési lehetőséget biztosítanak a szervezők az ország jelentős dzsesszfesztiváljain. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?