Szeretne formába lendülni a nyárra? Itt az idei év diétaőrülete!

elhízás k

Havi öt–tíz kiló mínusz? Mindössze öt szabályt kell betartania.

A Slow Carb diéta célja a fogyás elősegítése, amit azzal ér el, hogy konkrét élelmiszerek fogyasztására ösztönöz és kerüli a finomított szénhidrátokat. Ez a diéta bizonyos ételek, mint például a magas fehérjetartalmú húsok, tojás, hüvelyesek és zöld leveles zöldségek előnyben részesítésén alapul, míg a finomított szénhidrátokat, mint a fehér kenyér, tészta, rizs, és cukrozott ételek fogyasztását minimalizálja. A cél az egyszerű szénhidrátok fogyasztásának csökkentése, amely segít stabilizálni a vércukorszintet és elősegíti a tartós fogyást.

A különbség az egyszerű és az összetett szénhidrátok között abban rejlik, hogy az egyszerű szénhidrátok gyorsan emésztődnek és rövid távú energiát biztosítanak, emellett gyorsan megemelik a vércukorszintet, kevésbé telítenek. Ellentétben velük, az összetett szénhidrátok lassabban emésztődnek, hosszabb ideig tartó teltségérzetet és stabilabb vércukorszintet biztosítanak.

A Slow Carb diéta öt fő élelmiszercsoportra épít: állati fehérjék, zöldségek, hüvelyesek, zsírok és fűszerek. Ezeket az élelmiszereket naponta négyszer, hetente hat napig ajánlott fogyasztani. A hetedik napon, úgynevezett „csaló nap” tarhat, tehát szabadon lehet enni bármit. Ez az étrend alacsony szénhidráttartalmú, és a célja, hogy a szervezet hatékonyabban bontsa le a zsírt, csökkentve ezzel a zsírraktárakat. Következetes betartása esetén az ígéret szerint egy hónap alatt öt–tíz kilogramm súlyvesztés érhető el.

Öt szabályt kell betartania:
  • A diéta során – a hét hat napján – kerülni kell a fehér, keményítőtartalmú szénhidrátokat, mint a sütemények, tészták, gabonapelyhek. Ezeket az élelmiszereket csak azokon a napokon fogyaszthatja, amikor intenzív súlyzós edzést végzett, és ekkor is csak az edzés utáni 30 percen belül ajánlott beilleszteni őket az étrendbe. Ez lehetővé teszi az izomtömeg növelését, míg a szénhidrátok egyéb időszakokban történő kerülése segít a zsírégetésben.
  •  Igyekezzen következetesen ugyanazokat az ételeket és ételeket fogyasztani.
  • A diéta során ajánlott csak kalóriaszegény italokat fogyasztani, mint a víz vagy a cukrozatlan teák. A gyümölcslevek, turmixok, limonádék és az alkoholos italok kerülendők.
  • Ne egyen gyümölcsöt.
  • Jelöljön ki a héten egy napot, amikor bármit fogyaszthat.
A következő ételeket a diéta alatt is bátran fogyaszthatja:

tojás, túró, csirke, marhahús, hal, lencse, bab, szójabab, spenót, spárga, borsó, zöldbab, savanyú káposzta, kimchi, paradicsom, avokádó, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, olívaolaj, szőlőmagolaj, dió, só, bors, fűszernövények.

(Eva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?