Vélemény

Saját jacht

Egy barátnőm elvitt egy wellnesscég rendezvényére. Készülj fel, mondta, hogy kettőnkön kívül ott minden nőnek van jachtja. Pontosabban a férjüknek.
Lampl Zsuzsanna

2019. december 6. 08:31

jacht
(Pixabay)

De jó nekik, gondoltam. Ha fiatal lennék és elém állna két egyformán szuper férfi, csak az egyiknek lenne jachtja, a másiknak meg nem, én bizony a jachtosat választanám. S a vizet szántva, szélfútta hajjal bizony cseppet sem érdekelne, hogy valaki pozsonyiasan mondva „zlatokopkának“, azaz gazdag férfira vadászó nőnek tartana.

De vissza a valóságba. Ha már jachtom nincs, legalább megfelelően öltözzek.

A meghívón az állt, hogy a kívánt ruha smart official, vagyis olyan elegáns titkárnős, bocsánat asszisztenses, tulajdonképpen olyan üzletasszonyos. Ehhez tartottam magam. Erre a barátnőm befutott kis koktélruhában. Aztán jöttek a többiek. Sok gyönyörű lány. Mind fiatal. Mind egyforma. Egyforma koktélruha, egyforma hajszín, egyforma frizura. És egyformán gazdag szeretők. Akik egyformán nősek. És van jachtjuk. Mert ők a jachtos nők férjei. Ugyanis ide nem a jachtos nők jöttek. De a férjeik sem. Igaz, hogy fizetik a lányok luxuslakását, koktélruháit, hajszínét, frizuráját, de nyilvános rendezvényekre csakis a feleségüket viszik.

Gondolom, a jacht az más. Az nem nyilvános. Az csak a tengert szántja. A delfineknek meg mindegy, kit szállít. Még annyi, hogy nem így képzelem el a bevezetőben említett szuper férfit. Én nem.

Vissza a rendezvényre. Sok ismert nő volt ott. A barátnőmtől tudom, mert én sajnos nem ismertem őket. Modellek, misszek, műsorvezetők, bloggerek, jútúb influenszerek, egyszóval celebek. Szépek, kedvesek. Legalábbis hozzám. Hiszen én öreg vagyok, nem jelentek konkurenciát. Voltak persze a barátnőmhöz hasonló kliensek is, akik csodálkozva nézték, hogy az inci-finci fotósok csak a celebeket fényképezik. Érdekes, gondoltam. Őket fotózzák, a klienseket viszont kikerülik, sőt a nagy tülekedésben időnként csaknem összetapossák. A celebeket fotózzák, de azokat nem, akiknek az ismertségüket, sikerességüket köszönhetik. Mert ugyan mivé lennének a bloggerek, ha nem követnék őket? De legfőképpen mivé lenne a szalon, ha ezek a kliensnők nem járnának oda? A celebek ugyanis nem fizetnek, ők csak reklámhordozók. 

Ezt is a barátnőmtől tudom, ő meg a fodrásztól, a körmöstől és a maszszőrtől. Náluk jobban meg aztán senki nem tudja.

Ráadásul ezek a kliensnők is sikeresek. Beszélgettem velük. Volt köztük négygyermekes anya, üzletasszony, emberi erőforrás menedzser, orvosnő, IT szakembernő (vagy szaknő?). Ragyogó elmék. Ők saját zsebből is tudnak fizetni, nem kell pénzt kérniük a párjuktól. Vagyis a szépségük, ápoltságuk terén is önellátóak. Ez nem elég? Hé fiúk, őket fotózzátok!
Talán majd ha jachtjuk lesz. Saját jachtjuk. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Egy felmérés, mely szerint bejutna az MKP

Erősödni látszó magyar pártok

Parázs csata volt

Büntetők után Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

diéta

Mit kezdjünk a divatdiétákkal?

koronavírus

Koronavírus – Csehország ellenőrizni kezdte az országba érkező utasokat

kocsi

Czucz Enikő: Intra

Kép: Go Tech Daily

Koronavírus – Hongkongban felgyújtottak egy elkülönítőt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.