Vélemény

Képviselők vagy kiskirályok?

Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van.
ÚJ SZÓ ONLINE

2004. augusztus 20. 10:00

Józanságpárti felvonulás a 20. század elején
Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van. Ádáz harc folyik a helyi MKP-szervezet (Paulisz Boldizsár) és az önkormányzat (Gyepes Zoltán) között. Mi, polgárok nem is törődnénk ezzel, ha nem a falu fejlődésének rovására menne. Paulisz Boldizsár, a helyi magániskola igazgatója, működtetője a községi MKP-szervezet elnöke és tagjai a járási MKP-elnökségnek is. Kebelbarátja Ladányi Lajos képviselő úrnak, aki ezenkívül a Zoboralján számtalan funkciót tölt be, és ők ketten szinte teljhatalmú urai a közéletnek. Jaj annak, aki nekik egyszer ellentmond. Ezt Gyepes Zoltán polgármester hivatalából kifolyólag megmerte tenni; természetesen a 2002-es önkormányzati választásokon a helyi MKP-szervezet nem őt jelölte a polgármesteri posztra. Az alsóbodokiak mégis megválasztották, mégpedig nagy többséggel. Ezért persze bosszút kell állni a polgármesteren. Hogyan? Nagyon egyszerű. A polgármester és – persze – a falu nem kap ezért semmilyen támogatást.

Az önkormányzat bérházak építésébe kezdene. Minden előkészület rendben lefolyt, s a kérvény elment az építésügyi és régiófejlesztési minisztériumba. Minden rendbe volt, az aláírt szerződést az illetékes tárcától elküldték aláírásra, majd leszóltak, hogy mégse. Tudom, hogy a minisztérium illetékes hivatalnoka meg tudja magyarázni. De mindez valószínűleg azért történt, mivel a polgármester nem hajlandó utólag építési engedélyeket adni egy szénatározóból feketén átalakított, hatalmas, vendégek fogadására is alkalmas létesítményre. Csodálkozom rajta, hogy az MKP országos vezetői engedik, hogy egyes képviselők kiskirályként viselkedjenek szűkebb hazájukban. (Csak névrokona vagyok a polgármesternek.)

Gyepes László Alsóbodok

Önnek ajánljuk
Hogyan keltik életre átadás előtt a vadonatúj autókat?

Hogyan keltik életre átadás előtt a vadonatúj autókat?

beszakadt út

Beszakadt út, kidőlt villanyoszlopok és fák – vezessenek óvatosan!

gyorshajtás

Gyorshajtó Volkswagent mértek be Komáromnál – 800 euróra bírságolták

Csukás
Frissítve

Meghalt Csukás István

kórház

Újabb politikus dőlt ki a kampányfinisben

1400 euró készpénzt loptak ki egy dunaszerdahelyi autóból

1 400 euró készpénzt loptak ki egy dunaszerdahelyi autóból

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.