Vélemény

Képviselők vagy kiskirályok?

Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van.
ÚJ SZÓ ONLINE

2004. augusztus 20. 10:00

Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van. Ádáz harc folyik a helyi MKP-szervezet (Paulisz Boldizsár) és az önkormányzat (Gyepes Zoltán) között. Mi, polgárok nem is törődnénk ezzel, ha nem a falu fejlődésének rovására menne. Paulisz Boldizsár, a helyi magániskola igazgatója, működtetője a községi MKP-szervezet elnöke és tagjai a járási MKP-elnökségnek is. Kebelbarátja Ladányi Lajos képviselő úrnak, aki ezenkívül a Zoboralján számtalan funkciót tölt be, és ők ketten szinte teljhatalmú urai a közéletnek. Jaj annak, aki nekik egyszer ellentmond. Ezt Gyepes Zoltán polgármester hivatalából kifolyólag megmerte tenni; természetesen a 2002-es önkormányzati választásokon a helyi MKP-szervezet nem őt jelölte a polgármesteri posztra. Az alsóbodokiak mégis megválasztották, mégpedig nagy többséggel. Ezért persze bosszút kell állni a polgármesteren. Hogyan? Nagyon egyszerű. A polgármester és – persze – a falu nem kap ezért semmilyen támogatást.

Az önkormányzat bérházak építésébe kezdene. Minden előkészület rendben lefolyt, s a kérvény elment az építésügyi és régiófejlesztési minisztériumba. Minden rendbe volt, az aláírt szerződést az illetékes tárcától elküldték aláírásra, majd leszóltak, hogy mégse. Tudom, hogy a minisztérium illetékes hivatalnoka meg tudja magyarázni. De mindez valószínűleg azért történt, mivel a polgármester nem hajlandó utólag építési engedélyeket adni egy szénatározóból feketén átalakított, hatalmas, vendégek fogadására is alkalmas létesítményre. Csodálkozom rajta, hogy az MKP országos vezetői engedik, hogy egyes képviselők kiskirályként viselkedjenek szűkebb hazájukban. (Csak névrokona vagyok a polgármesternek.)

Gyepes László Alsóbodok

Önnek ajánljuk
orvosok

Fico ismét magára haragította az orvosokat

Most nagyon olcsó a téli egzotikus nyaralás

A szlovákiaiak körében Törökország és Egyiptom volt a legkedveltebb úti cél 2019-ben

Zselízi Magyar Tannyelvű Alapiskola

Új épületrésszel bővül a zselízi magyar alapiskola

Sólymos László

Sólymos a képviselői mandátumáról is lemondott

német rendőrség
Frissítve

Lövöldözés Németországban, halottak

egyetemisták fiatalok

Manapság divat a továbbtanulás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.