Vélemény

Képviselők vagy kiskirályok?

Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van.
ÚJ SZÓ ONLINE

2004. augusztus 20. 10:00

Sokat olvastunk a közelmúltban a Zoboralji Generációk találkozójáról, amelyre Alsóbodokon került sor. Mivel a támogatók között az önkormányzat is szerepelt, úgy néz ki, minden rendben van ebben a községben. Mi, bodokiak tudjuk, hogy ez nem így van. Ádáz harc folyik a helyi MKP-szervezet (Paulisz Boldizsár) és az önkormányzat (Gyepes Zoltán) között. Mi, polgárok nem is törődnénk ezzel, ha nem a falu fejlődésének rovására menne. Paulisz Boldizsár, a helyi magániskola igazgatója, működtetője a községi MKP-szervezet elnöke és tagjai a járási MKP-elnökségnek is. Kebelbarátja Ladányi Lajos képviselő úrnak, aki ezenkívül a Zoboralján számtalan funkciót tölt be, és ők ketten szinte teljhatalmú urai a közéletnek. Jaj annak, aki nekik egyszer ellentmond. Ezt Gyepes Zoltán polgármester hivatalából kifolyólag megmerte tenni; természetesen a 2002-es önkormányzati választásokon a helyi MKP-szervezet nem őt jelölte a polgármesteri posztra. Az alsóbodokiak mégis megválasztották, mégpedig nagy többséggel. Ezért persze bosszút kell állni a polgármesteren. Hogyan? Nagyon egyszerű. A polgármester és – persze – a falu nem kap ezért semmilyen támogatást.

Az önkormányzat bérházak építésébe kezdene. Minden előkészület rendben lefolyt, s a kérvény elment az építésügyi és régiófejlesztési minisztériumba. Minden rendbe volt, az aláírt szerződést az illetékes tárcától elküldték aláírásra, majd leszóltak, hogy mégse. Tudom, hogy a minisztérium illetékes hivatalnoka meg tudja magyarázni. De mindez valószínűleg azért történt, mivel a polgármester nem hajlandó utólag építési engedélyeket adni egy szénatározóból feketén átalakított, hatalmas, vendégek fogadására is alkalmas létesítményre. Csodálkozom rajta, hogy az MKP országos vezetői engedik, hogy egyes képviselők kiskirályként viselkedjenek szűkebb hazájukban. (Csak névrokona vagyok a polgármesternek.)

Gyepes László Alsóbodok

Önnek ajánljuk

Šefčovič jogász-koncipiensi gyakorlata miatt támadja Čaputovát

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Pénzzel lehet pénzt keresni

Čaputová a nyilvános alkotmánybíró-szavazást támogatja, Šefčovič a titkosat

VIDEÓ: A buszsávban száguldozott, hatalmas baleset lett a vége

Legfrissebb galériák
Olvasta már?