Vélemény

Büntetés és balítélet

Éppen megérkezett az első fekete gólya Gemencre, amikor Bandika és Ervin majdnem letépett egy hóvirágot.
Veres István

2021. március 4. 08:45

hóvirág
(Pixabay)

Pontosabban csak Ervin akarta letépni, hogy Rózsikának, a csaposnak meghálálja, amiért ezekben a nehéz időkben is kiszolgálja őket a Homályos tekintetű homárhoz címzett falusi italmérés hátsó ablakánál.

Bandika viszont ráförmedt, mint egy hörghurutos krokodil, és tájékoztatásképp elmondta, hogy Szlovákiában 3300 euróig terjedő bírság szabható ki arra, aki védett területen hóvirágot szakít le. Miért, most védett területen vagyunk? – érdeklődött Ervin. Bandika bólintott. Na és ki védi? – hangzott a következő kérdés. Hát én – bökött egyet hüvelykujjával a mellényébe Bandika. Ervin azonban közölte, hogy mindenképpen szeretné valamilyen szezonális virággal meglepni a csaposnőt, annál is inkább, mert nyakunkon a nemzetközi nőnap. Küldjön neki hóvirágot a Facebookon – javasolta Bandika. Ervin értetlenül nézett. Melyik is a Facebook? Az a kék? Igen, a kék – helyeselt Bandika, majd szívlapátnyi tenyerével Ervin hátára csapott. Olyan régimódi maga. Pedig három héttel fiatalabb nálam. Mire felfedezi a Facebookot, jóformán kimegy a divatból. Én, vagy a Facebook? – kérdezte ijedten Ervin, majd egy hosszabb monológba kezdett. Ja, olvastam valamit… hogy a Facebooknak lassan be fog fellegezni. Volt most ez az ausztrál ügy, hogy törvényt hoztak ellene az ausztrálok, a Facebook meg elkezdte őket zsarolni azzal, hogy másképp szűrte a híreket a lakosságnak. Aztán békét kötöttek, de tudja, ez is olyan, mint a Dallas meg a Szerencsekerék, meg a Hello Kitty. Előbb-utóbb minden országba be fog gyűrűzni.

Bandika kortyolt egyet gravírozott papramorgós üvegéből, majd megkérdezte Ervint, hogy is érti ezt a hasonlatot pontosan. Hát úgy, kedves András, hogy a politika állandó témahiányban szenved. A politikának az az érdeke, hogy folyamatosan foglalkozzon valami fontossal, hiszen ellenkező esetben saját feleslegességét bizonyítaná. Mindezek következtében úgy vélem, térségünk országai is előállnak majd a Facebookot megrendszabályozni hivatott törvénytervezetekkel. Néhány országban be is lengették már ezeket az ígéreteket. És mivel a lengetés folyamata sosem állhat le, az lesz csak a kérdés, hogy az említett közösségi portálnak pontosan melyik részétől vagy részeitől szeretnének minket megvédeni. Bandika itt közbeszólt. Szerintem a születésnap-ünneplést kellene megregulázni elsősorban. Én például három éve vagyok a Facebookon, hétszáznegyvenhét ismerősöm van. Vagyis ha statisztikailag vesszük, az évnek minden napján boldog születésnapot kívánok legalább két embernek. De vannak napok, amelyeken nyolc–kilencnek is boldog születésnapot kell kívánnom, hiszen ezt diktálja az illem. Egyelőre még bírom, de én sem leszek már fiatalabb. Szóval, jó ötletnek gondolom a Facebook megregulázását. Ervin bólintott. Jó, hogy mondja. Akkor én már fel sem jelentkezem… erre a rövid időre.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Hogy áll a szlovák vakcinaprogram?

Szputnyik V

Láthatjuk-e valaha a Szputnyik-szerződést?

dac
Frissítve

GALÉRIA: A besztercebányaiak kiejtették a DAC-ot a kupából

drog

GALÉRIA: 500 adagnyi droggal fogtak el egy dílert a Dunaszerdahelyi járásban

mikulec

Már a csalók is készülnek a májusi népszámlálásra

Vlagyimir Putyin

Putyin megkapta a védőoltás második komponensét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.