Vélemény

Állatok

Cseppfolyós csapadék csilingelt a csatornában, amikor Bandika és Ervin hozzálátott a fóliasátor téliesítéséhez.
Veres István

2021. november 29. 16:14

TASR-felvétel
(TASR-felvétel)

Takarjuk le eminnen, meg amonnan, az úgy elég lesz, javasolta Bandika. Szét kell szedni, oszt jól van – szólt vissza Ervin. Mivel nem jutottak egyezségre, leültek inkább az eresz alá, és felszisszentettek egy-egy dobozos sört. Esőben fóliát takarni? Ki látott már ilyet? – dőlt a tömésfalnak Bandika. Mondom, hogy szét kell szedni, oszt ellesz tavaszig – nyomatékosította álláspontját Ervin.

Ekkor mondta be a rádió, hogy az érvényben lévő kijárási tilalom alól kivételt képeznek azok, akiknek haszonállataik vannak egy másik járásban, és rendszeresen járnak etetni. Ez egy nagyon szimpatikus kivétel, jegyezte meg Bandika. Már csak azért is, mert ha a városlakó kutyásoknak szabad a kijárás a tilalom alatt, akkor a falusi birka- vagy kecskepásztornak is szabadjon már kimenni az állataival. Illetve az állataihoz. Ervin helyeslően bólintott, és hozzátette: nyilván nem véletlenül időzítették Szent András napjához a lockdownt, hiszen hagyományosan ezen a napon szokták behajtani a jószágot a pásztorok a téli szállásra. Ebből is látszik, hogy akik ezeket az intézkedéseket hozták, azoknak fontos a kereszténység meg a hagyományok.

Nemcsak ideológiai, de gyakorlati szempontból is hasznos, ha a barmok nem kószálnak szanaszét, hanem egy helyre terelve várják a jobb időket – egészítette ki Ervin okfejtését Bandika. Mivel viszont az eső még sűrűbben kezdett esni, megegyeztek, hogy a fóliát egyelőre békén hagyják. A Mátraverebély mellett újonnan felfedezett barlangról kezdtek el beszélgetni, meg arról, milyen jó dolog az, hogy még napjainkban is akad a világban felfedezni való. Ilyen ez a hólyagüreg is, amelyet a geológusok szerint annak idején a forró andezit gőze alakított ki. Nem nagy egyébként, kilenc méter hosszú, két méter magas. De van.

Még azt magyarázza el nekem valaki, hogy ha szerintem ön egy állat, de történetesen úgy döntök, hogy a következő hetekben meg szeretném kínálni a szuvidált marhapofából, amit a hétvégén készülök főzni, akkor hozhatok-e a járásomból az ön járásába egy kis kóstolót, állatetetés címén? – kérdezte pipaszurkálás közben Ervin.

Percek teltek el, de nem történt semmi, csak a csapadék csöpögött tovább, meg a sörösdoboz aljába ragadt néhány habdarab, miután Bandika kifordította a fűre. Először azt tervezte, nem válaszol Ervin kérdésére, aztán mégis meggondolta magát. Hát, ha engem kérdez, akkor minden a körettől függ. Hagymás tört krumplival például nyugodtan idehozhatja, de ha megint bolti tarhonyával készíti, feljelentem.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Matovic

A szlovák politikusok is felelősek a drágulásokért

maszk

Szerdán ismét változnak a járványügyi óvintézkedések, jön az OP+-rezsim

Az MKP, a Híd és az Összefogás tavaly március 23-án bejelentette, Szövetség néven egyesülnek. Somogyi Tibor felvétele

Újabb játszma a Szövetségen belül

Dilhöffer Gréta

Amerikai álom az Ung-vidéken

koronavírus-vakcina

Miért van egyre több pozitív az oltottak között? A szakértő válaszolt

koronavírus-vakcina

Már közel 100 ezren vették fel az oltásért járó pénzjutalmat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.