Vélemény

A listavezető látogatása

Szent Kolumbán napján hozták a hírt, hogy a listavezető hamarosan a faluba látogat.
Veres István

2019. december 2. 18:21

sinauto
(Pixabay)

Bandika és Ervin a Vontatott vonatfüttyhöz címzett kormos és penészes kocsmában ült, melyet a vasútállomás épületének oldalában alakítottak ki, még azokban az időkben, amikor mindenből csak egyfélét lehetett kapni, és abból sem jutott mindenkinek. A két munkanélküli jó barát zsíros pufajkájába süppedten ült a sarokasztalnál, a fényesre lakkozott csukafej alatt, előttük decis poharakban karácsonyfa-pálinka csillogott. 

A listavezető fekete sínautóját éppen ide várják, a vasútállomás elé, ahonnan majd még aznap továbbgurul, vagy vissza. Hogy mikor jön pontosan, azt nem tudni, valamikor a következő hetekben vagy hónapokban, de mindenképp a 29-én esedékes négykarikás beszavazós játékokig, ugyanis ilyen karikázásokat errefelé csak szökőévente tartanak.

A kocsma töltelékének erről a csoportvezető beszélt, ő tolmácsolta a polgármester gondolatait a lakosságnak. Főleg az utóbbi években, miután a település hangszóróit modernebbre cserélték, és már nem hirdettek annyit. Állítólag azért, hogy a modern hangszórók elhasználódásának folyamatát lassítsák. Mások szerint azért, mert a polgármester szerint elég azokat értesíteni a történésekről, akiket érint. Mindenkinek épp elég sok a dolga meg baja, épp elég információval találkozik az interneten, nem kell még feleslegesen növelni a zavart. Ezért a hangszóróban leginkább már csak köszöntőket lehetett hallani: ennyedik és amannyadik évfordulója alkalmából jó egészséget kíván az egész családnak Laci, Feri, János, feleségeik Éva, Anni és Marika, valamint Teri mama a gyerekekkel, továbbá Gáborék Kassáról.

A legnagyobb homály a listavezető személyét fedte, hiszen listavezetőkből is túlkínálat keletkezett az utóbbi időszakban. Közülük többen is megígérték: meglátogatják a települést, hogy szemkontaktust létesíthessenek a lakosokkal, így segítve őket abban, kit is érdemes kiri-karikázniuk a beszavazós játékokon.

A csoportvezető hosszan magyarázta, hogy miért fontos mindez: a honfoglaló magyarság sem egy csoportban érkezett annó a medencénkbe, és nekik is két vezetőjük volt: a gyula, a politikai vezető, meg a kende, a szellemi vezető. Bandika véreres szemgolyókkal kérte a csoportvezetőt, magyarázza el neki, mi az, hogy kende, mire a csoportvezető elmondta, olyasmi, mint manapság az érsek. Ervinnel 

megígérték, hogy lelkes és dolgos munkanélküliként szabadidejükben segítenek kifényesíteni a faluba vezető bekötőutat, meg a rozsdás sínpárt, hogy a listavezetők méltó módon gördülhessenek a település belterületére.

Mintha mindezt már láttam volna filmen. Vagy csak placebó-érzésem van? – fogta repedt begyű ujjai közé a poharát Bandika. Ervin azonban felvilágosította, hogy a déjà vu és a placebo ugyan egy tőről fakad, mégsem ugyanaz. Hogy miért? Annak elmagyarázásához vissza kellene menni az időben. Akkor ezek is valami olyanok lehetnek, mint a gyula meg az érsek – bólintott Bandika. Bólintott Ervin is, megitták a poharaikban csillogó pálinkát, és abban a hitben süppedtek vissza pufajkáikba, hogy majd jön a karácsony, és mindent megold.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hotel

Folytatódtak az elbocsátások, továbbra is csökkennek a bérek

koronavírus

A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Branislav Gröhling

Gröhling nem mond le, de ma már másképp írná meg a diplomamunkáját

Ľuboš Blaha

Holokauszttagadással gyanúsítja a NAKA Blahát

covid helmec
Frissítve

FRISSÍTVE: Mindössze egy napig tartott a látogatási tilalom a királyhelmeci kórházban

Drogterjesztés miatt vett őrizetbe a rendőrség egy vásárúti férfit

Drogterjesztés miatt vett őrizetbe a rendőrség egy vásárúti férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.