Vendégségben a VASÁRNAP a komáromi Selye János Egyetem rektoránál

Fennállásának másfél évtizedét ünnepli idén a komáromi Selye János Egyetem, méghozzá kedvező hangulatban: eddigi jogait továbbörökíti az új akkreditációs rendszerbe, s a hallgatószám akár növekedhet is.
Vasárnap

2019. szeptember 10. 08:00

Juhász György - Somogyi Tibor felvétele

A szlovákiai magyarság hosszan dédelgetett vágya volt az önálló felsőoktatási intézmény – hiszen egy fejlődő közösségnek pedagógusok mellett számos más szakemberre is szüksége van –, és létrehozására 15 évvel ezelőtt nyílt lehetőség, egy hosszú folyamatot követően. Röviden így vázolja Juhász György rektor a komáromi Selye János Egyetem létrejöttének előtörténetét a 2003-as vonatkozó törvény meghozataláig és az intézmény 2004-es első tanévéig.

Mi az intézmény egyik legfőbb célja? Milyen új programjaik vannak? Miért fontos a tehetséggondozás? Miért bonyolult előre tervezni? Mennyire van jelen az államnyelv az oktatásban? Milyen vízióik vannak? Mire készülnek most?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Rizsányi Attila riportját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Danko és Matovič egy kottából énekel

Čaputová az ukrán elnökkel és miniszterelnökkel találkozik Kijevben

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Kormányzásra készül a Spolu

Legfrissebb galériák
Olvasta már?