Várakozáson felül

Romló egészségi állapotára vall, hogy most először nem tudta beszédét maga felolvasni. TASR-felvétel A legtöbb dicséretet az állami vezetők védelmét szervező hivatal kapta, hiszen minden a legnagyobb rendben zajlott le.
Vasárnap

2003. szeptember 26. 04:00


Romló egészségi állapotára vall, hogy most először nem tudta beszédét maga felolvasni. TASR-felvétel

A legtöbb dicséretet az állami vezetők védelmét szervező hivatal kapta, hiszen minden a legnagyobb rendben zajlott le. Amint elutazott a pápa, azonnal a figyelem középpontjába került Ján Packa, a hivatal vezetője, akit négy napig a papamobil előtt gyalogolva láthattak a tévénézők. Kissé fáradtan, de elégedetten fogadta a dicséretet minden oldalról. „A pápa mindhárom szlovákiai látogatásakor más volt helyzet. 1990-ben eufória volt, a terrorizmus nem fenyegetett bennünket, 1995-ben voltak merényletre utaló jelzések. A legveszélyesebb most volt a helyzet a terrorizmus és a kilátásba helyezett merénylet miatt. Mi mindent komolyan vettünk“ – nyilatkozta. A katolikus egyházfő biztonságáról 5000 rendőr és 500 testőr gondoskodott.

Sokan vélik úgy, hogy ez volt II. János Pál utolsó külföldi útja, ebben az évben biztosan. Romló egészségi állapotára vall, hogy most először: nem tudta beszédét maga felolvasni.

Az már biztos, hogy a katolikus egyházfő életnagyságú szobra díszíti majd Ligetfaluban a most felszentelt Szent Család-templomot, és Nagyszombatban is szobrot akarnak állítani neki. „A pápa nemzetközileg elismert személyiség, megérdemli az elismerést, de nem volna jó, ha minden meglátogatott városban szobra állna. Korrekten és megfontoltan kell eljárni, nehogy a jó gondolat veszítsen értékéből“ – nyilatkozta Štefan Šlachta, a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola professzora. II. János Pálnak legtöbb szobra természetesen Lengyelországban van. Tavaly áprilisban állították fel életnagyságú szobrát Hradec Královéban. Érdekesége, hogy a hozzá szükséges kétmillió koronát Václav Havel védnöksége alatt gyűjtötték össze.

A hazai politikusok a társadalmi feszültség enyhülését, egymás jobb megértését és a tolerancia erősödését várják a pápai látogatástól. Úgy legyen!

Önnek ajánljuk
RegioJet

Marad a káosz a RegioJet vonalán

fuvarossztrájk

Újra blokád alá kerültek a határátkelők

koronavírus

Koronavírus – Németországban is megerősítettek egy megbetegedést

Daniel Lipšic

Lipšic: A váltóhamisítási ügyben a végéhez közelít a bizonyítási eljárás

ildi

Kínából jelentik

koronavírus

Koronavírus – Száz fölé emelkedett a halottak száma, 4500 fölé a fertőzötteké

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.