Többnek látszani másoknál

Biztosan naponta találkozol olyan emberekkel, akik többek akarnak lenni másoknál. Gazdagabbak, okosabbak, nagyobb hatalmúak, szebbek. Ha úgy gondolod, hogy mindez szabadabb és boldogabb életet garantál, gondolkodj el az alábbi négy dolgon!
Koller Péter

2019. április 12. 09:15

1. Aki több akar lenni másoknál, nem kíváncsi az igazságra. Sokkal fontosabb, hogy ő maga olyannak látsszék, aki tudja az igazságot – akár meggyőzőnek tűnő hazugságok terjesztése árán is.

2. Aki többnek akar látszani, könnyen megsértődik. Dühös lesz, ha lerántják a leplet gyengeségeiről. Minél több hazugságot használ fel tökéletlensége elkendőzésére, annál könnyebben megsértődik, ha nem jár sikerrel.

3. Aki többnek akar látszani, azt is szeretné, ha mindentudónak tűnne. Ellentmondást nem tűrően ragaszkodik saját elképzeléseihez. Ritkán hallgat meg másokat, s nem is számít nekik más ember véleménye. Mivel saját tekintélyét védelmezi, a legegyszerűbb kizárnia mindent, ami azt megkérdőjelezheti.

4. Aki többnek akar látszani, ritkán lehet önmaga, s nem tehet akármit. Mások előtt mindig vigyáznia kell, hogy viselkedésével védelmezze a tekintélyét. Nem kérhet bocsánatot, nem ismerheti be, ha tévedett, és nem vallhatja be tudatlanságát.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?