Többnek látszani másoknál

Biztosan naponta találkozol olyan emberekkel, akik többek akarnak lenni másoknál. Gazdagabbak, okosabbak, nagyobb hatalmúak, szebbek. Ha úgy gondolod, hogy mindez szabadabb és boldogabb életet garantál, gondolkodj el az alábbi négy dolgon!
Koller Péter

2019. április 12. 09:15

1. Aki több akar lenni másoknál, nem kíváncsi az igazságra. Sokkal fontosabb, hogy ő maga olyannak látsszék, aki tudja az igazságot – akár meggyőzőnek tűnő hazugságok terjesztése árán is.

2. Aki többnek akar látszani, könnyen megsértődik. Dühös lesz, ha lerántják a leplet gyengeségeiről. Minél több hazugságot használ fel tökéletlensége elkendőzésére, annál könnyebben megsértődik, ha nem jár sikerrel.

3. Aki többnek akar látszani, azt is szeretné, ha mindentudónak tűnne. Ellentmondást nem tűrően ragaszkodik saját elképzeléseihez. Ritkán hallgat meg másokat, s nem is számít nekik más ember véleménye. Mivel saját tekintélyét védelmezi, a legegyszerűbb kizárnia mindent, ami azt megkérdőjelezheti.

4. Aki többnek akar látszani, ritkán lehet önmaga, s nem tehet akármit. Mások előtt mindig vigyáznia kell, hogy viselkedésével védelmezze a tekintélyét. Nem kérhet bocsánatot, nem ismerheti be, ha tévedett, és nem vallhatja be tudatlanságát.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A felvidéki magyar politika és az énvédő torzítás

VIDEÓ: Helikopterről foglalták el az iráni kommandósok a brit tankert

II. Erzsébet szakácsot keres - ennyit lehet keresni a Buckingham-palotában

Energiaitalok: Zacher Gábor nem látja értelmét a "riogatásnak"

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?