Teraszok, kerti kiülők

A terasz otthonunk fontos része, mivel a belső teret összeköti a kerttel. Ide a tavasz kezdetével kiterjeszthetjük lakásunk funkcióit, hiszen ülőbútorokkal, grillkészlettel felszerelve egy-egy hangulatos, baráti körben eltöltött este színhelyévé válik.
Vasárnap

2019. május 27. 11:15

Ennek megfelelően érdemes a kialakítására több időt és energiát fordítani, megtervezését alaposan átgondolni.

Nagy előnye, hogy utólag is hozzáépíthető házunkhoz, fedett tetőszerkezet esetén pedig érdemes a tetőfedő anyagot a házunkéhoz igazítani. A fa, természetes anyag lévén, remekül beleillik bármilyen stílusú kertbe, a megfelelő színű felületkezelés kiválasztásával hangsúlyos és esztétikus eleme lehet a térnek.

Akinek esetleg nincs lehetősége terasz kialakítására, az kisebb méretű kiülőt is létrehozhat, attól függően, hogy mire szeretné használni. Mindenképpen érdemes valamilyen tetőszerkezettel készíteni, amely megvédheti az időjárástól az ott elhelyezett kerti bútorokat, virágokat, dekorációkat. Emellett pedig családunkat, vendégeinket is megóvja a tűző nyári nap ártalmaitól.

A készen kapható kiülők könnyen telepíthetők a kert bármely pontjára, a mérettől függően egy kis baráti iszogatás vagy szalonnasütés helyszínei is lehetnek. Egyik ilyen lehetőség például a nád- vagy zsindelyfedésű szaletli (kerti pavilon), és a jól megtervezett kert gyönyörű eleme a pergola is, amely ugyan az esőtől nem véd, de hangsúlyos látványelem, és a napfény részleges megszűrésére is alkalmas.

A kültéri bútorok anyaga

Kerti bútorhoz négy- vagy ötféle anyagot használnak.

Alumínium: A belőle készült bútorok elegánsak, egyszerűek és könnyűek. A házhoz tartozó erkélyen vagy teraszon is elhelyezhetők, s hordozhatók, akár magunkkal is vihetjük őket, ha kocsival utazunk kirándulni.

Kovácsoltvas: Egy idő múlva elkerülhetetlen a rozsdásodása, de erős és tartós, klasszikus stílusa is sok embernek felel meg.

Rattan: Asztalok, székek, hinták stb. készülnek belőle, nagyon közkedvelt alapanyag. Fémmel, hálószövettel is szokták kombinálni.

Tömörfa: Az egyik legközkedveltebb, de ápolására fokozottan oda kell figyelni. Színével igény szerint a kerthez igazítható. A sokféle tömörfa közül legdrágább a teak vagy indiai tölgy, amelyet általában más faanyagokkal kombinálnak.

Forrás: Perfect Line

A teljes írás a VasárnapHáztartásban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?