Téma a VASÁRNAPBAN: Tíz éve euróval fizetünk

Tíz éve még rekeszes pénztárcákat vásároltunk, hogy elkülönítsük az eurókat a centektől, mindent átszámoltunk koronára, és tartottunk az áremelésektől. Azóta megszoktuk, hogy bár többet keresünk, jóval, többet is költünk, mert valóban minden drágább.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 14. 13:51

De ezt talán már csak azok érzékelik, akik 30,126-tal szoroznak be minden egyes eurót. Ez volt az a bűvös szám, amely hónapokkal az euróra való átmenet előtt elhangzott a J&T luxusjachtján, ahol Ján Počiatek akkori pénzügyminiszter „véletlenül” vendégeskedett, és ugyancsak véletlenül dollármilliókat keresett azon, hogy vendéglátóival előre közölte a beváltási árfolyamot. Utána azzal védekezett, hogy csak a hőmérsékletről beszélgettek, amely, láss csodát, akkor pont 30,126 Celsius-fok volt. Nem először és nem is utoljára fordult elő a szlovákiai politikában, hogy valakinek jövedelmeztek a „meteorológiai előrejelzések”, mi pedig azóta is csak hüledezhetünk, hogy ilyen véletlenek léteznek.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mi mindent mutatnak a felmérések; miért felesleges átszámolni koronára; milyen előnyökkel járt a bevezetése; hogyan vélekedik a Szlovák Nemzeti Bank szóvivője; mi mindennel jár az euróövezethez való csatlakozás; hogyan jutottunk el az euróig…

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?