Téma a VASÁRNAPBAN: Forró volt a politikai nyár

Bugár Béla tavaly a Maldív-szigeteken töltött egy tavaszi hetet Marián Kočnerhez hasonlóan, mi pedig idén itthon nyaraltunk, mindkettejükkel.
Vasárnap

2019. szeptember 9. 13:33

- Emil Vasko/Plus 7 dni

Míg arra vártunk, megegyezik-e a Híd az MKP-val a választási együttműködésről, addig Kočner Threema-üzeneteit olvasgattuk, amelyekből szép lassan kibontakozott a mai szlovákiai valóság. Aztán nyár végére a szlovákiai magyar valóság is megmutatkozott a maga pőre, kompromisszumra képtelen voltában.

Szeptemberre kiderült: az egész hazai kormánykoalíciót és igazságszolgáltatást egy kisstílű maffiózó tartotta a markában, és hogy a magyarok még akkor sem tudnak közös nevezőre jutni, ha már a létük a tét.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mi minden derült ki szeptemberre; mi mindent tartalmazott a Kočner-féle Threema-kommunkáció; miért hitelesek az üzenetek; ki mindenkit tartott a markában; mi érdekel minket a legjobban; mi a Híd-MKP tárgyalásának tanulsága; mit hozhat vagy vihet az Összefogás politikai mozgalom; milyenek vagyunk mi, szlovákiai magyarok; mi marad nekünk…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Az ingatlanpiacon sem csak a húszéveseké a világ

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Kormányzásra készül a Spolu

Amrita Sher-Gil: Az örök élet nektárja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?