Téma a VASÁRNAPBAN: Nem tudunk takarékoskodni, vagy nincs is miből?

A munkanélküliség csökken, az átlagbér növekszik, a lakosság életszínvonala emelkedik. Azt is gondolhatnánk akár, hogy Szlovákia gazdag ország, de az Európai Központi Bank legújabb jelentése szerint a lakosság a legszegényebbek közé tartozik az Unióban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 8. 16:14

- Shutterstock-felvétel

Megtakarításaink szinte egyáltalán nincsenek, a felvett hitelünk viszont annál több. Ezek között is a jelzáloghitelek vezetnek, mert a szlovákiai lakosság leginkább ingatlanokba fektet. Mindenki telket vásárol, építkezik, felújít, mert a saját ház vagy lakás birtoklását még mindig a legnagyobb értéknek, sőt presztízskérdésnek tartjuk. Ellentétben a nyugat-európaiakkal, akik nyugodtan költöznek egyik bérleményből a másikba, és a megkeresett pénzüket inkább befektetési alapoknál fialtatják. Vagyis a pénzük újra pénzt keres ahelyett, hogy olyan ingatlanba fektetnék, amelyet soha nem fognak értékesíteni, mert a nehezen kifizetett házától a tulajdonosok 95 százaléka soha többé nem válik meg.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, hogyan lehet jól kamatoztatni a megtakarításokat; átlagosan mennyi pénzt takarítunk meg; miért nem vásárolunk részvényeket; kik adósodtak el leginkább; kik takarékosabbak; mennyi megtakarításuk van az euróövezet állampolgárainak…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?